Orice utilizator de smartphone trebuie să știe!

Greșeala care „omoară” bateria telefonului. Bateria unui telefon mobil este una dintre componentele care asigură buna funcționare a acestuia. Cu toate acestea, mulți posesori de smartphone-uri fac aceeași greșeală atunci când vor să își încarce smartphone-ul.

Potrivit unui expert, această greșeală, pe care majoritatea dintre noi o facem, afectează calitatea bateriei smartphone-ului și, prin urmare, performanța acestuia.

Greșeala care „omoară” bateria telefonului

Atunci când vă încărcați smartphone-ul, este posibil să faceți câteva greșeli care pot afecta performanța bateriei dispozitivului fără să vă dați seama.

Aceste greșeli pot duce la probleme legate de durata de viață a bateriei, iar telefonul dumneavoastră va ajunge să se descarce mai repede decât de obicei. După ce a analizat performanțele bateriilor de telefonie mobilă,există un lucru pe care nu trebuie să-l faceți niciodată pentru a evita deteriorarea bateriei dispozitivului dumneavoastră.

Sursa: Social media

Nu trebuie să încărcați bateria smartphone-ului la 100%

Potrivit expertului, ar trebui să aveți grijă la temperatura smartphone-ului atunci când acesta se încarcă. Acest lucru se datorează faptului că supraîncălzirea poate deteriora bateria dispozitivului dvs.

Dar obiceiul pe care trebuie să-l evitați atunci când vă conectați telefonul este să așteptați până când bateria smartphone-ului ajunge la 100% înainte de a-l deconecta. Expertul sfătuiește să deconectați telefonul mobil înainte ca acesta să ajungă la o încărcare de 100%. Dacă vă lăsați telefonul complet încărcat, ați putea accelera îmbătrânirea bateriei smartphone-ului dumneavoastră.

Află ce nu trebuie să faci atunci când îți încarci smartphone-ul

Pentru ca telefonul dvs. mobil să funcționeze la capacitate maximă, este recomandabil să aveți grijă de bateria acestuia. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le evitați atunci când vă încărcați telefonul mobil.

Folosiți un încărcător care nu este potrivit pentru bateria smartphone-ului dvs.

Atunci când vă încărcați telefonul mobil, se recomandă să utilizați încărcătorul original furnizat împreună cu smartphone-ul. Dacă nu mai găsiți încărcătorul, alegeți unul cu același amperaj ca și încărcătorul original.

Utilizați telefonul mobil în timp ce acesta se încarcă

Dacă utilizați smartphone-ul în timp ce acesta se încarcă, riscați să deteriorați bateria. Folosirea smartphone-ului în timp ce se încarcă poate duce la supraîncălzirea acestuia și poate afecta performanța bateriei. În timp ce smartphone-ul se încarcă, nu uitați să îl folosiți doar în caz de urgență sau de necesitate extremă.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.