Departamentele de poliție le cer proprietarilor de mașini să fie conștienți de aceste provocări, în special cei care conduc modele Kia și Hyundai mai noi

Rețelele de socializare au beneficiile ei, de la a te informa până la a rămâne conectat cu prietenii și familia.

TikTok este una dintre cele mai populare platforme acum, adunând 1,4 miliarde de utilizatori în întreaga lume. Cu atât de mulți utilizatori, ideile și tendințele pot circula rapid și chiar „devin virale”.

Și, în timp ce unele tendințe i-au motivat pe oameni să-și apuce hobby-uri distractive. Cum ar fi coacerea pâinii sau pregătirea în formă, altele pot provoca mai mult rău. Acum, o tendință TikTok a dus la o creștere a furturilor de mașini, potrivit poliției din întreaga țară.

Tendințele și provocările TikTok au devenit problematice pentru poliție

Weekend / Furturile de mașini sunt în creștere vertiginoasă după un nou trend TikTok. Poliția are un avertisment
Pixabay

Tendințele TikTok includ, de asemenea, „provocări”. Un subset de tendințe în care utilizatorii se filmează completând o anumită sarcină sau acțiune. La începutul acestei veri, poliția din Green Bay, Wisconsin, a emis un avertisment cu privire la una dintre aceste provocări care implicau pistoale de jucărie cu aspect realist. Ca parte a provocării, pistoalele cu stropi de gel au fost folosite pentru a trage în alții din mașini și balcoane, a informat ABC30 Action News.

Atât periculoase, cât și ilegale, poliția i-a îndemnat pe părinți să fie conștienți de aceste arme de jucărie. Deoarece „în continuare pot provoca răni sau daune”, a declarat poliția din Green Bay. În Clovis, California, un tânăr de 18 ani a fost arestat după ce a împușcat un granule de gel dintr-un vehicul în timp ce conducea printr-o parcare. Și, într-un alt caz, un adolescent din Jackson, Mississippi, a fost ucis într-o „placă greșită” care implică una dintre aceste arme.

Acum, o altă provocare TikTok a picat rău pentru cei de la poliție. Iar de data aceasta, utilizatorii rețelelor sociale par să provoace rău în mod intenționat.

Adolescenții fură mașini

Poliția la nivel național avertizează publicul cu privire la o creștere a furturilor de mașini. Despre care spun că se datorează unei tendințe TikTok care demonstrează cât de simplu sunt anumite mașini să fure. Potrivit WPXI-TV, tendința este realizată în primul rând de adolescenți. Care folosesc cabluri USB pentru a porni și a fura vehiculele.

„Ați auzit de toate aceste provocări, lucruri care sunt foarte periculoase.”, a declarat Jesse Minton, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliție Arlington din Texas.

Într-o mișcare care pare contraintuitivă, hoții se vor filma intrând în mașini și le vor posta pe TikTok. „Ei primesc, știi, credință stradală și puțină atenție”, a declarat sergentul Cody Lance de la Departamentul de Poliție din Sankt Petersburg din Florida pentru Tampa Bay Times.

TikTok dorește să raportezi orice videoclipuri „Kia Challenge”

Hyundai și Kia au emis declarații despre creșterea furturilor, ambii producători adăugând că vehiculele lor „îndeplinesc sau depășesc standardele federale de siguranță a vehiculelor cu motor.”, conform Miami Herald și WPXI-TV.

„Siguranța și bunăstarea clienților noștri și a comunității este și va rămâne prioritatea noastră principală.”, se arată în declarația Hyundai. Kia a confirmat că începând cu anul model 2022, „toate vehiculele Kia au un dispozitiv de imobilizare a motorului montat standard”. În timp ce Hyundai a spus că toate vehiculele lor au aceste dispozitive de imobilizare ca „echipament standard”.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.