Descoperă de ce nu ar trebui să speli la mașină noaptea.

Mulți oameni au tendința de a lăsa aparatele electronice, cum ar fi mașina de spălat, pornite toată noaptea, în speranța de a economisi timp și de a se trezi cu hainele curate. Dar acesta este un obicei foarte prost. Nu lipsesc argumentele care să demonstreze acest lucru.

Există o mulțime de dovezi care sugerează că ar trebui să nu mai faceți acest lucru. Află de ce nu trebuie să lași mașina de spălat pornită peste noapte.

De ce nu țineți mașina de spălat pornită peste noapte?

Sursa: Social media

Mașinile de spălat rufe, ca și uscătoarele de rufe și mașinile de spălat vase, au fire și cabluri electrice care se pot supraîncălzi în timpul funcționării. Aceste aparate consumă multă energie și, prin urmare, nu sunt niciodată în siguranță în fața unui eventual scurtcircuit. În general, atunci când ieșiți din casă, vă asigurați că niciun aparat electric nu este pornit, din cauza riscului de incendiu.

Cu toate acestea, noaptea, deși sunteți acasă, dacă lăsați mașina de spălat pornită, nu aveți posibilitatea de a verifica dacă totul funcționează corect.

Riscul de supraîncălzire nu poate fi exclus. Deși este foarte rar ca un incendiu să izbucnească într-o mașină de spălat, este mai bine să prevenim decât să vindecăm. Prin urmare, este recomandabil să vă spălați rufele în timpul zilei, sau cel puțin atunci când sunteți prin preajmă, și să fiți atenți la orice incident suspect.

Pe de altă parte, deoarece este adesea recomandabil să scoateți hainele imediat ce au fost spălate, dacă le lăsați în tambur ore în șir după ciclul de spălate, este posibil să le găsiți într-o stare jalnică a doua zi. Umiditatea excesivă cauzează o serie de probleme, inclusiv mirosuri, apariția mucegaiului și a bacteriilor.

Acest lucru înseamnă că aparatul dvs. nu numai că va fi înfundat cu reziduuri de detergent și murdărie, dar nici rufele nu vor mirosi a trandafiri. Apoi veți fi nevoiți să vă spălați din nou hainele. Aceasta ar fi o mare pierdere de timp, dar și de energie electrică!

În plus, chiar dacă nu este interzis din punct de vedere legal să folosiți mașina de spălat noaptea, dacă locuiți într-o clădire cu pereți subțiri, este foarte posibil să vă deranjați vecinii.

Mulți oameni se plâng adesea de inconvenientele cauzate de aparatele care funcționează în mijlocul nopții. Astfel, dacă mașina dumneavoastră de spălat este destul de veche și face zgomot, ar fi mai corect să nu deranjați liniștea și pacea blocului.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.