Care sunt cele mai mari probleme care apar în cuplu și cum pot fi gestionate acestea, explică psihologii

Pe cât sunt de frumoase și pline de sensibilitate, relațiile mereu au ridicat mari probleme. Majoritatea dintre ele apar la scurt timp după ce dispar fluturașii din stomac. În acel moment, partenerii se trezesc la realitate și apar situațiile contradictorii. 

Experții vin în atenția oamenilor și explică motivul de la care pleacă certurile și problemele în cupluri. Bagajul emoțional cu care intrăm în relație conduce cel mai adesea la diverse neînțelegeri. Psihologii vin cu o explicație pentru problemele apărute.

Iată cum putem împiedica apariția problemelor în cuplu

În momentul în care ne implicăm într-o relație, atât noi cât și partenerul nostru venim cu probleme și experiențe din trecut. Dacă lipsește comunicarea și înțelegerea, unul dintre ei are tendința de a fi salvatorul celuilalt.

arhivă

 ”De multe ori, timpul pe care îl investim pentru a recupera o astfel de relație este mai lung decât timpul în care cuplul a fost lapte și miere.

Se întâmplă acest lucru pentru că cei doi, de fapt, caută să se salveze pe ei înșiși în cadrul relației și dacă cel puțin unul dintre ei reușește, relația poate fi îngropată sau chiar readusă la sentimente mai bune.

Ceea ce face diferența dintre relațiile fericite și cele încercate este această viziune pe care partenerii o au, de a se vedea ca ”furnizori” ai relației, două minți, două suflete și două trupuri care hrănesc entitatea emoțională la care s-au angajat în numele iubirii – relația.

Colaj Substantial

Împreună nu te face mai fericit, mai calm, mai iubitor, mai vesel ori mai înțelept! Împreună îți cere să fii bucuros, senin, curajos, vesel și înțelept de unul singur și să duci toate acestea în cadrul relației, căci partenerul de viață nu e mall să-ți furnizeze toate care-ți lipsesc.

Împreună fericiți începe când ne-am arătat fiecare fericit, separat”, explică psihologul Georgiana Spătaru, potrivit informațiilor oferite de unica.ro.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!