Este cea mai tare metodă prin care îți poți împărți bugetul.

Gestionarea bugetului lunar poate fi o provocare pentru fiecare dintre noi. Cu toate acestea,  există o serie de tehnici și metode care pot ajuta la planificarea și organizarea cheltuielilor lunare.

La final de lună veți avea cheltuielile achitate, dar vă va rămâne și buget pentru propriile plăceri, dar și pentru a economisi. Descoperă pe substantial.ro care este această metodă.

Formula de calcul pentru a-ți împărți corect bugetul

Una dintre aceste metode este formula 50/30/20. Aceasta implică alocarea a 50% din venitul lunar pentru cheltuieli esențiale, 30% pentru dorințe și 20% pentru economii sau investiții.

Cheltuielile esențiale includ facturile și plățile obligatorii. Aici intră chiria sau ipoteca, serviciile publice, asigurările și transportul. Acestea sunt cheltuieli care trebuie plătite în mod regulat și nu pot fi evitate, oricât de mult ne-am dori.

Sursa foto: Social media

Dorințele includ cheltuieli precum cumpărături, divertisment, vacanțe și cumpărături personale. Acestea sunt cheltuieli opționale. Suma alocată pentru acestea poate varia în funcție de prioritățile individuale.

Economiile și investițiile includ conturile de economii, fondurile de pensii și alte investiții. Aceasta este suma alocată pentru a se construi o bază financiară solidă și a se atinge obiectivele financiare pe termen lung.

Este important să se monitorizeze cheltuielile în mod regulat și să se adapteze bugetul în funcție de nevoi și obiective. Este, de asemenea, important să se țină cont de fluctuațiile veniturilor și să se ia măsuri pentru a face față unor schimbări neprevăzute.

În general, formula 50/30/20 poate fi un instrument util pentru a-ți organiza cheltuielile și a-ți atinge obiectivele financiare. Este important să-ți personalizezi acest proces pentru a se potrivi nevoilor tale.

Așadar, următoarea dată când veți primi salariul, încercați numaidecât această metodă de calcul. La final de lună, trageți linie și vedeți dacă a meritat sau nu. În ziua de azi, orice metodă de drămuire a banilor ne poate ajuta.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.