Iată trucul pe care trebuie neapărat să îl știi dacă mașina ta se alimentează cu benzină

Prețurile la combustibil au bubuit în ultimele luni. Tot mai mulți români se plâng de scumpirile de care au parte, traiul fiind din ce în ce mai greu. O veste proastă pentru șoferi a fost atunci când un litru de combustibil a ajuns să coste aproape de două ori mai mult decât prețul vechi. 

În astfel de momente, oamenii sunt ingenioși și se gândesc la foarte multe variante pentru a economisi bani. Pe platforma TikTok, o femeie a avut o idee ingenioasă. Internauta a postat un clip video în care explică pas cu pas ce trebuie să faci. Așa vei plăti mai puțini bani pentru alimentarea mașinilor cu benzină.

Ingenios! Iată de ce trebuie să ții cont, atunci când alimentezi mașina cu benzină

Internauta îi învață pe oameni să facă tot posibilul pentru a ține rezervorul umplut până la jumătate. Și atunci să alimenteze din nou.

social media

Explicația este una simplă: benzina se evaporează mult mai repede decât ne-am imagina.

„Umpleţi când rezervorul de benzină este plin pe jumătate. Dacă vă permiteţi, păstraţi-l tot timpul la jumătate. Care este motivul: cu cât ai mai mult gaz în rezervor, cu atât mai puţin aer ocupă spaţiul gol.

Benzina se evaporă mai repede decât îţi poţi imagina”, a spus femeia în clipul video devenit viral pe TikTok.

@prepared.living Gas Saving Tip #3 #savegas #gassavinghack #fuelcost #risingfuelcosts #savemoney #pumpinggas #gastank #inflation2022 #gasprices ♬ original sound – Crystal Atkeson

Ministrul Energiei anunță că prețul benzinei a scăzut

Virgil Popescu a declarat miercuri faptul că prețurile la benzină au scăzut. În momentul în care trecea pe lângă o stație de carburanți, acesta a observat care erau prețurile atunci.

Astfel, din ceea ce își amintea, observase o scădere a prețului la benzină cu 10 bani.

„Prețul la pompă a ajuns sub prețul la care începuseră scumpirile. Din ce am văzut astăzi, trecând pe lângă o stație de carburanți, am văzut parcă 7,70 lei – prețul benzinei, sub 7,80 cât era înainte”, a declarat miercuri ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!