Imagini cu extrem de rare din București, surprinse în anul 1993

Un clip video extrem de rar a fost făcut public. Pe TikTok circulă un filmuleț din anul 1993 care a devenit viral în mediul online. Frumusețea locurilor de odinioară a trezit nostalgie în sufletele românilor. Au fost surprinse imagini cu Bucureștiul. Cum arăta acesta în anul 1993.

Cum arăta Capitala României în urmă zeci de ani. O filmare realizată de la volanul unei mașini de marca Dacia a fost făcută publică. Este uimitor cum arăta Bucureștiul în urmă cu foarte mulți ani.

Imagini cu Bucureștiul, filmate în anul 1993

O filmare dintr-o mașină Dacia a devenit virală. La câțiva ani după Revoluție, Bucureștiul era un oraș încărcat de frumusețe și istorie. Nu existau atât de multe mașini și traficul era mult mai liber. Oamenii se plimbau pe străzi și se bucurau de frumusețea Capitalei. La vremea aceea, Dacia era cea mai populară mașină. Era mult mai multă liniște și orașul era mult mai liber.

Filmarea a ajuns virală pe TikTok și a adunat extrem de multe aprcieri și comentarii. Tinerii din România care au văzut-o, au rămas muți de uimire. Au făcut o comparație între Bucureștiul de acum și cel din anii de după revoluție, iar diferența este uriașă. Datorită acelei filmări, tinerii au văzut cum trăiau în București părinții și bunicii lor.

Viața de după Revoluția din 1989

Oamenii aveau asigurate locuri de muncă și își țineau banii depozitați la CEC. Așa reușeau să își strângă economii și să facă investiții. Cei care au prins acele vremuri, își amintesc de dozatoarele de suc, de îmbrăcămintea adusă din Turcia. Mașinile de atunci nu erau dotate cu aer condiționat. În prima zi de după Revoluția din anul 1989, cetățenii au cunoscut democrația și au învățat ce presupunea. Au urmat mai apoi ajutoarele trimise din străinătate. În casele românilor au părut și televizoarele, iar ei au luat contact cu ceea ce înseamnă informația. Au început să se documenteze despre ceea ce se întâmplă în țară, dar și în afară. Stilul vestimentar a luat amploare și atunci au luat naștere multe stiluri vestimentare.

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!