Fenomen rar pe cerul României! Cinci planete se vor alinia.

Toți românii trebuie să știe acest lucru! NASA a anunțat că pe 28 martie 2023 aceștia vor putea observa un fenomen astronomic rar. Cinci planete se vor alinia, iar acest fenomen va fi vizibil cu ochiul liber, pe cer.  

Bill Cooke, responsabil la biroul de mediu pentru meteoroizi al NASA, a declarat că planetele vor fi vizibile într-o configurație specială, toate fiind poziționate de aceeași parte a Soarelui. Fenomenul astronomic rar este cunoscut sub numele de paradă planetară și este așteptat de mulți pasionați de astronomie.  

Fenomen rar pe cerul României

Cei interesați să urmărească acest fenomen vor trebui să privească spre vest imediat după apusul Soarelui, în seara de 28 martie. Jupiter, Venus și Marte vor fi ușor de văzut, însă pentru a observa Mercur și, mai ales, Uranus, va fi nevoie de un telescop. Ziua de 28 martie va fi cea mai bună pentru observații, deși alinierea planetară va fi vizibilă și în zilele de dinainte și de după această zi.  

„Dacă ieșiți afară, chiar la apus, imediat după ce soarele apune și priviți spre vest, veți vedea aceste planete înșirate într-o linie care se întinde la aproximativ 50 de grade”, a spus el.

Fenomen rar pe cerul României. Poate fi văzut cu ochiul liber. NASA: Ieșiți afară imediat după ce apune soarele

Anunțul unui fost astronaut

Fostul astronaut Apollo, Buzz Aldrin, a făcut și el o recomandare pe Twitter, îndemnându-i pe oameni să privească cerul la sfârșitul lunii pentru a vedea această aliniere planetară rară, care va fi vizibilă sub forma unui arc, cu cel puțin cinci planete și cu Luna.  

„Nu uitați să urmăriți cerul la sfârșitul lunii pentru alinierea planetară cu cel puțin 5 planete – plus Luna – toate vizibile aproape sub forma unui arc văzut de pe Pământ”, a scris fostul astronaut Apollo Buzz Aldrin pe Twitter.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.