Iată ce trebuie să faci pentru a nu mai avea mult de plătit.

Pentru a ne încălzi acasă, deschidem caloriferele aproape în fiecare zi, iar acest lucru ar putea duce la facturi mari. Dar, după cum știți, acestea consumă mult. Când vine vorba de consum, facem adesea anumite greșeli acasă care sunt suficiente pentru a crește factura.

Dacă nu folosiți corect căldura, termostatul de cameră nu va fi optim, iar cazanul va consuma mai mult. Există două obiceiuri proaste foarte comune care ar trebui evitate pentru a economisi bani. Doriți ca radiatorul dvs. să încălzească eficient și rapid încăperea? Iată ce nu trebuie să faci!

Evitați să vă acoperiți caloriferele pentru facturi mai mici

Sursa: Social media

În primul rând, amplasarea radiatoarelor este crucială: dacă le plasați în fața perdelelor, a mobilierului sau a altor obiecte care ar putea împiedica difuzarea căldurii.Acoperirea caloriferului este probabil cea mai frecventă greșeală. În multe case, radiatoarele sunt poziționate sub ferestre, adesea acoperite de perdele care ajung până la podea.

Aceasta este o practică obișnuită în multe locuințe, dar plasarea unui calorifer sub o gură de aerisire a ferestrei este în sine o greșeală. Acest lucru poate duce cu ușurință la disiparea căldurii. Dacă aveți această problemă, înlocuiți perdeaua cu una mai scurtă, care să acopere doar cadrul.

În caz contrar, păstrați-o deschisă cât mai mult posibil, mai ales atunci când sistemul de încălzire este pornit. Dar, dacă nu aveți o izolație perfectă, cu geamuri duble sau chiar triple, aceasta nu este cea mai potrivită locație. În acest caz, va trebui să țineți caloriferele pornite mai mult timp pentru a ajunge la temperatura dorită.

Bine de știut: pentru a rezolva problema dispersiei căldurii, există foi izolatoare speciale, panouri care reflectă căldura. Acestea ar trebui să fie plasate în spatele radiatoarelor și reflectă căldura generată în interiorul casei, împiedicând-o să se disperseze în interiorul peretelui.

Acum că știi ce ai de făcut, facturile vor fi cu mult mai puțin.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.