Reclamă
Reclamă

Conform unui expert în relații, există iubire și după ce unul dintre parteneri l-a înșelat pe celălalt. Această afirmație a fost făcută de Jenn Mann, autoarea cărții „The Relationship Fix”.

„Multe persoane nu realizează cât de important este că creezi, să menții și să dezvolți conexiunea într-o relație. „

Confrom ei, să înșeli nu reprezintă sfârșitul unei relații. Mann crede că atunci când această situație este tratată corect, poate chiar să îmbunătățească relația dintre parteneri, făcând-o mai puternică. Singurul lucru care merită precizat în acest context este faptul că de cele mai multe ori cuplurile care supraviețuiesc sunt cele care sunt dispuse să își analizeze defectele și greșelile care au dus ca unul dintre parteneri să înșele.

„Acest lucru este unul destul de dificil de făcut, în special după ce ai fost trădat și rănit atât de tare.” a mai adăugat Mann, însă ea a ținut să precizeze că în acest caz este binevenit și ajutorul unui terapeut de cuplu.

Reclamă

Să ierți și să uiți nu este rezolvarea infidelității. Cuplul trebuie să fie suficient de puternic încât să înțeleagă ceea ce s-a întâmplat, să găsească motivele și să încerce împreună să lupte și să facă tot posibilul ca această situație să nu se mai repete în viitor.

Cum ar trebui tratată o astfel de situație?

În primul rând, persoana care a înșelat trebuie să înțeleagă ceea ce a făcut și să își dorească să se întoarcă la partenerul său. Pe lângă scuze și regrete, el trebuie să își ia responsabilitatea pentru ceea ce a făcut și să își asume consecințele.

Totul ține apoi de cei doi parteneri. Ei ar trebui să-și analizeze relația încă de la început, să păstreze lucrurile pozitive și să schimbe împreună ceea ce este greșit. Este un proces lung și dureros, însă odată terminat, aduce cu sine o relație mai puternică și fericită pentru ambii parteneri.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro