Bebelușii sunt cei mai cunoscuți printre oamenii dornici de toată atenția și ar face orice ca să o obțină. Mai exact să plângă. La 6 saptamani, bebelusul tau incepe sa devina si mai receptiv, asa ca este pregatit pentru un masaj adevarat.
Această procedură poate deveni nu doar o modalitate de comunicare și distracție, ci și o metodă frumoasă de a vă relaxa bebelușul și de a-l ajuta să doarmă. Noi împărtășim cu tine câteva zone și puncte care te pot ajuta să faci micuțului tău un masaj de relaxare.
1. Masajul mainilor
Înainte de a începe un masaj pentru copilul dumneavoastră, este important să vă asigurați că ați exclus orice problemă medicală. Amintiți-vă și cunoașteți durata acestei proceduri:
- Pentru bebelușii sub 2 ani, folosiți 100-200 de repetări.
- Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2-5 ani, folosiți 200-300 de repetări.
- Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani, folosiți 400-500 de repetări.
Puteți face masajul mâinilor cu cercuri mici. Fiecare zonă, așa cum se arată în imaginea de mai sus, este destinată diferitelor probleme de sănătate:
- Verde – pentru ochi
- Albastru – pentru febră
- Galben – pentru tuse și sistemul respirator superior
- Roșu – pentru dentiție
- Portocaliu – pentru vărsături și sughiț
- Mov – pentru tuse și probleme cu stomacul
2. Masajul picioarelor
În imagine, puteți vedea diferite zone și puncte. Puteți doar să faceți mișcări de masaj de bază pe picioarele bebelușului și, de asemenea, să apăsați punctele marcate mai sus. Iată sensul acestor zone:
- Puncte albastre – sinusuri
- Punct portocaliu – plexul solar
- Galben – piept Violet – abdomenul superior
- Roz – abdomenul inferior
- Verde deschis – pelvis
- Verde închis (capătul călcâiului) – zona mamă pământ (sens de împământare, siguranță, confort și relaxare)
- Culoarea pielii (zona degetelor de la picioare) – cap și dinți
3. Masaj toracic
Începeți masajul cu partea superioară a corpului. Fă-o cu mâinile pe umerii bebelușului. Apoi faceți mișcări ușoare spre piept, așa cum se arată în imagine. Te rog, fii atent dacă bebelușului tău îi place sau nu. Ar trebui să-i calmeze, nu să-i irite.
4. Masajul burticii
În primul rând, trebuie să verificați burtica bebelușului. Dacă este moale, este bine să-l masezi. În caz contrar, dacă copilul are balonare sau alte probleme, atunci nu-l atingeți. Faceți masajul cu mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic, așa cum se arată în imagine. Evitați zona buricului și nu puneți presiune pe zona dintre sfarcurile și burtica bebelușului.
5. Masaj facial
Folosește-ți degetele pentru a masa foarte ușor fața bebelușului. Glisați-le de la mijlocul frunții bebelușului prin obraji și terminați în jurul gurii. De asemenea, puteți masa scalpul în cercuri mici ca și cum ați șamponați.