Reclamă

Data viitoare când cineva se plânge de cât de mult vorbești, consideră că este o veste bună. Comunicarea extensivă nu numai că vă ajută să creați și să cultivați legături sociale mai profunde și să vă exprimați mai precis. Experții cred că ar putea fi, de asemenea, un predictor al unei speranțe lungi de viață.

Noi te vom ghida prin descoperirile unor studii recente care sugerează că cei care vorbesc prea mult, trăiesc și ei mult timp.

Potrivit unui studiu femeile care vorbesc prea mult, trăiesc mai mult

Este un concept științific popular că durata vieții noastre depinde de genele noastre. Unii experți studiază chiar ceea ce ei numesc „gena longevității”. Este o genă care este responsabilă pentru repararea ADN-ului mai eficient. Cercetări recente sugerează că longevitatea noastră nu depinde doar de genetică, ci și de cât de mult vorbim.

Un grup de oameni de știință de la Colegiul de Medicină Albert Einstein și de la Universitatea Yeshiva, din Statele Unite, a studiat numărul de cuvinte pe care le rostim și modul în care acestea ne afectează speranța de viață. Ei au descoperit că oamenii deschiși, vorbăreți, care prezintă comportamente și idei mai tolerabile, pozitive și optimiste, au o calitate mai bună a vieții. Ceea ce le crește longevitatea.

Investigația, condusă de dr. Nir Barzilai, a studiat 250 de adulți. ACeștia veau vârsta cuprinsă între 95 și 100 de ani, concentrându-se pe relația dintre personalitățile lor și genetica lor. Analiza personalității a scos la iveală câteva rezultate amuzante. Oamenii care s-au perceput pe ei înșiși ca fiind mai pozitivi, de asemenea, le-a plăcut mult să vorbească.

Femeile vorbesc mai mult decât bărbații

Ești guralivă și toată lumea îți spune că vorbești mult? Iată cel mai mare beneficiu al unei femei vorbărețe
Pinterest

Nu sunt singurii care au ajuns la această concluzie. Psihiatrul spaniol, Luis Rojas Marcos, explică în cartea sa, „We Are What We Speak”, că oamenii care rostesc mai mult de 15.000 de cuvinte pe zi trăiesc mai mult decât cei care vorbesc mai puțin. Potrivit Dr. Rojas Marcos, persoanele „vorbărețe” trăiesc simțind un sentiment de împlinire, sunt mai sănătoși și se bucură de o viață mai lungă.

Interesant este că descoperirile sale ar putea susține studiile care explică de ce femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Simplu. Deoarece femeile vorbesc de obicei mai mult din cauza nivelurilor lor ridicate de proteină FOXP2, cunoscută și sub numele de „proteina limbajului”. Oamenii de știință cred că nivelurile mai ridicate de FOXP2 le fac pe femei să vorbească în medie 20.000 de cuvinte pe zi, în timp ce bărbații spun doar aproximativ 7.000 de cuvinte pe zi. Există o diferență de 13.000 de cuvinte care merită remarcată.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro