Trucuri care te vor ajuta să ai un somn mai odihnitor.

Crearea unui ambient potrivit pentru dormit este extrem de importantă pentru a avea o noapte odihnitoare, fără tulburări ale somnului. De multe ori acest aspect ține de modul în care am așezat patul în cameră.

Și chiar dacă de obicei dăm vina pe cafea, pe energizant sau pe diferite probleme de sănătate atunci când nu putem adormi, un somn imperfect poate avea și alte cauze, potrivit spuselor experților. Aceștia susțin că alegerile de design interior pot influența în mod direct calitatea somnului.

Sursa: Social Media

Alegerea celei mai bune și de calitate saltele este cel mai bun mod de a începe reamenajarea camerei de dormit, susțin specialiștii, care sugerează însă că amplasarea patului poate avea un impact semnificativ asupra tiparelor de somn. Iar cea mai întâlnităgreșeală pe care o fac oamenii este poziționarea patului direct lângă ușa camerei, potrivit Homesandgardens.

De ce este greșit să poziționăm patul lângă ușă

„Un factor pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când decideți cu privire la poziția patului este locul în care se află acesta în raport cu ușa”, spune Alison Jones, expert în somn.

Mai mult, potrivit principiilor Feng Shui, modalitatea optimă de a poziționa un pat este poziția de comandă, prin care patul nu ar trebui să stea în linie directă cu accesul în cameră.

Conform aceluiași principiu Feng Shui, cu cât dormim mai departe de ușă și cu cât vedem mai mult din cameră, stând în pat, cu atât vom simți că avem controlul asupra mediului în care stăm, implicit și asupra somnului.

Energia curge prin ușile și ferestrele unei camere

Practica Feng Shui se bazează pe ideea, conform căreia energia curge prin ușile și ferestrele unei camere, iar prin urmare, este important ca patul să nu fie așezat lângă ele. Acest lucru va aduce un sentiment de siguranță și un somn bun.

Un studiu recent care a analizat obiceiurile de somn ale peste 1000 de americani a confirmat afirmațiile oferite de Alison. De asemenea, scriitoarea Christine Lapp a dezvăluit că a avea patul „așezat pe un perete lateral, lângă ușă” este cea mai proastă alegere dacă vrem să avem o noapte odihnitoare.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.