Deși a devenit aproape indispensabilă la orice masă, poate fi foarte ușor substituită

Cu toții știm că sarea oferă gust alimentelor, însă aceasta nu este mereu recomandată. Dacă încă nu ai aflat cu ce să o înlocuiești, ei bine, ai nimerit la fix. Iată aici câteva arome și condimente care dau o savoarea nemaipomenită preparatelor într-un mod sănătos.

Ce poate suplini cel mai bine sarea

În mod normal, folosită cu moderație, aceasta nu ar trebui să reprezinte o problemă. Însă, consumul în exces are deja repercusiuni în hipertensiunea arterială și în alte probleme de sănătate. Multe persoane se confruntă cu afecțiuni cronice și sunt nevoite să reducă cantitatea de sare sau chiar să o excludă complet din alimentație.

Sarea poate fi înlocuită cu multe ierburi, mirodenii, dar și alte ingrediente pentru a obține o explozie de arome. Oțetul de mere, pentru că este dulce și acidulat poate fi folosit ca marinată pentru cotlete de porc, amestecat în sosuri de salată. Studiile pe animale sugerează că oțetul scade colesterolul și îmbunătățește factorii de risc pentru bolile de inimă.

Este momentul să renunți la sare! Folosește cei mai gustoși înlocuitori, respectiv arome și condimente
Unica

Citricile și piperul, înlocuitorii perfecți

Poate pare greu de crezut, dar coaja de portocală și lămâie sunt folositoare pentru a reduce sarea. O soluție este să lași citricele în apa în care ai dizolvat o linguriță de bicarbonat de sodiu timp de 15 minute. Bicarbonatul neutralizează chimicalele din coajă. Coaja rasă de portocală, lămâie și lime sunt ideale în salate, sosuri și mâncăruri cu sau fără carne, în loc de sare. Aroma plăcută și intensă face mâncarea savuroasă, chiar dacă are puțină sare.

Un alt condiment care poate suplini perfect sarea este piperul. Aroma și gustul iute, intens poate face ca absența sării să devină insesizabilă. Printre altele, pătrunjelul verde e folosit cu succes în bucătăria modernă, satisfăcând gusturile cele mai rafinate, aromatizând fripturile, borșurile, salatele sau sosurile. Și celelalte ierburi aromatice cum ar fi: coriandru, busuioc, ienibahar, mentă, tarhon, leuștean dau un gust atât de bun mâncărurilor, încât nici nu vă veți da seama că lipsește sarea.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii