Elena Ceaușescu purta costume de baie din două piese.

Elena Ceaușescu, soția dictatorului iubea să meargă la plajă. Aceasta avea mai multe costume de baie din două piese pe care nu le sfia să le arate în public. 

Deși trecuse de prima tinerețe, Elena Ceaușescu prefera să îmbrace costumele de baie și să stea la plajă. Cuplul Ceaușescu obișnuia să petreacă vacanțele de vară pe litoral, în stațiunea Neptun. Stațiunea a fost concepută că o reședință de vară pentru conducători. S-au dat ordine pentru proiectarea de vile în care să locuiască demnitarii pe perioada vacanțelor și căsuțe pentru oamenii de cultură sau activiștii de partid.

Soții Ceaușescu mergeau în Neptun în fiecare an

Din anii ’60 Nicolae și Elena Ceaușescu au început să meargă în vacanțe pe litoralul românesc la o vilă din stațiunea Neptun. Aceștia se bucurau de o plajă privată, unde aveau parte de discreție maximă, fiind îngrădită și păzită de securitate. Complexul în care locuiau, avea în jur de 100 de angajați care erau responsabili de securitate și curățenie, atât în interior, cât și pe plajă.

Din luna iulie până în septembrie, soții Ceaușescu mergeau la mare, lucru ce a devenit o tradiție. Alături de aceștia, erau invitați mai mulți demnitari care veneau împreună cu familiile lor. Toți se distrau la plajă, bărbații jucau volei pe plajă, iar femeile alegeau să joace rummy sau cărți pentru a se distra.

Arhivă

Cum reacționau bărbații când o vedeau pe Elena Ceaușescu în costum de baie

Existau mai multe reguli în vremea aceea cu privire la decență. Elena Ceaușescu apărea la plajă îmbrăcată în costum de baie, însă, bărbații trebuiau să respecte câteva reguli stricte. Aceștia trebuiau să lase privirea în pământ sau să întoarcă capul și să o evite cu privirea cât mai mult. Toți se temeau să nu fie remarcați de dictator că se uită la soția sa, fiindcă pedepsele puteau fi destul de mari.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.