Când vine vorba de consumul de energie, oamenii caută în mod constant modalități de a-și reduce facturile lunare, respectiv consumul și risipa de energie. 

Folosim energia în fiecare zi într-o varietate de domenii ale vieții noastre de zi cu zi, iar unele electrocasnice consumă mai mult decât am putea crede. Totuși, există modalități prin care putem reduce consumul. În prezentul articol, descoperim care sunt aparatele electrocasnice care folosesc cea mai mare energie.

Cei mai mari consumatori de energie din locuință

Sursa: Social media

De departe, cel mai mare utilizator de energie în locuințe sunt încălzitoarele. Acestea reprezintă 31,3% din consumul total de energie al unei locuințe. Aici este locul în care ar trebui să se acorde cea mai mare atenție pentru reducerea energiei. Unul dintre primii pași este efectuarea unui audit energetic, care poate spune proprietarilor de case unde se pierde energia. Odată identificate, se pot face eforturi în anumite părți ale locuinței pentru a asigura eficiența încălzirii. O zonă principală care provoacă scăparea căldurii este reprezentată de problemele de izolație.

Electrocasnicele reprezintă aproximativ 13% din consumul mediu de energie al unei locuințe. Un frigider folosește în medie aproximativ 162 kWh pe lună. Mașinile de spălat și uscătoare reprezintă aproximativ 5% din consumul total de energie al casei tale și pot folosi aproximativ 3045 wați cumulat .

Frigiderele și congelatoarele reprezintă, de asemenea, aproximativ 12% din factura medie de energie a gospodăriei. Prin însăși natura lor, aceste aparate trebuie să rămână pornite tot timpul. Este necesar astfel încât consumă în mod continuu putere pentru a menține o temperatură constantă.

Cu cât conțin mai multe produse, cu atât trebuie să muncească mai greu pentru a se menține rece. Evită consumul inutil de energie fără a le supraîncărca. Frigiderul tău ar trebui să fie ținut între 1 și 5 grade Celsius, așa că dacă al tău nu are termometru instalat, merită să investești într-unul pentru a te asigura că rămâne la o temperatură eficientă.