Minciunile lor au schimbat cursul istoriei, iar din diverse motive, nume celebre au mințit întreaga lume

Sunt personalități puternice care și-au lăsat amprenta în această lume. Datorită lucrărilor sau descoperirilor sale, cu siguranță au schimbat istoria, indiferent dacă au mințit sau nu. Însă, pe baza unor studii, s-a demonstrat că personalități puternice care au schimbat lumea și cursul istoriei, au apelat la minciună.

Benjamin Franklin, Frank Abagnale sau Frida kahlo se numără printre numele celebre despre care se crede că au schimbat istoria prin minciună.

Au fost numiți mincinoșii din istorie, care au produs o schimbare în lume

Frida Kahlo  a făcut parte din lista celor mai puternice și iubite personalități. Când spunem Frida Kahlo, spunem agonie psihică și fizică.  Despre artistă s-a aflat că a oferit publicului două mari minciuni. Prima făcea trimitere la originea tatălui său. Deși a spus despre el că este evreu, acest lucru s-a dovedit fiind neadevărat. A doua minciună a fost despre data sa de naștere. Deși ea s-a născut în anul 1907, data este eronată. Se pare că ea a pus data anului 1910, în perioada Revoluției Mexicane.

pixabay

Despre Benjamin Franklin istoria a spus că a fost primul om care a inventat știrile false, doar pentru că îi plăcea să creeze curiozitate și agitație. Iubea să mintă, iar în anul 1782 a făcut un lucru de-a dreptul șocant. Benjamin a dat naștere unui ziar unde erau publicate știri false. Scopul a fost acela de a da naștere fricii și urii împotriva băștinașilor americani. Astfel, în ziar erau publicate știri despre faimoasa poveste în care se vorbea despre descoperirea scalpurilor adolescenților la frontieră. Presa și mass-media au preluat informația lipsită de adevăr și a fost propagată la scară mare, cu multă rapiditate.

arhivă

Frank Abagnale s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai mincinoși oameni din istorie. Câteva dintre minciunile lui au făcut istorie. La vârsta de 16 ani, el a mințit că este pilot. Doi ani mai târziu, acesta a spus că este supervizor medical. Pentru a obține un post bun de avocat în Louisiana, el a mințit că a absolvit la Harvard și a sedus mai multe femei bătrâne.

Minciunile lui Frank Abagnale au fost atât de reușite, încât regizorii producătorii de film s-au gândit că merită să fie produs filmul „Catch me if you can”. Rolul mincinosului Frank a fost jucat de Leonardo DiCaprio.

social media
Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!