Iată ce nu este bine să faci în această zi.

Astăzi, pe data de 23 septembrie are loc echinocțiul de toamnă al acestui an. Mai exact, începând cu data de stăzi, ziua va scădea treptat,, iar noaptea va deveni din ce înn ce mai lungă, până la solstițiul de iarnă, care este marcat pe data de 22 decembrie.

La începutul ultimei decade a lunii septembrie, în fiecare an, este momentul echinocțiului de toamnă. Atunci, longitudinea astonomică a soarelui atinge valoarea de 180 de grade.

Așadar, echinocțiul de toamnă 2022 este marcat astăzi, pe data de 23 septembrie la ora 4:04, ora României. Astfel, începând cu această dată, zilele vor fi din ce în ce mai scurte, iar nopțile vor deveni din ce în ce mai lungi.

social media

Ce nu trebuie să faci sub nicio formă azi

Tradiția populară spune că, după cum se va prezenta ziua și vremea de astăzi, așa va fi și anul următor. Așadar, toți românii trebuie să spere că ziua de astăzi va fi una frumoasă. Cu soare și fără prea multe bătăi de cap din partea oamenilor.

Mai mult decât atât, se spune că dacă dimineața de 23 septembrie este ploioasă, primăvara va fi ploioasă. În caz contrat, dacă va fi soare, acesta este un lucru bun. De asemenea, în această zi, se obișnuiește ca de echinocțiu de toamnă să se bată nucile și să se scuture merele și gutuile.

Tot în această zi tradiția mai spune că florile plâng și sunt supărate, iar ca să rămână frumoase și sănătoase, pe toată durata iernii, ele trebuie unse cu mir sfințit. De asemenea, pe data de 23 septembrie, este bine ca gospodarii să pregătească primul must din strugurii proaspăt culeși.

Însă, există și o superstiție, care spune că cei care au copii, nu au voie sub nicio formă să îi certe. Aceștia vor avea impresia că toată viața vor avea puțin de cules. O altă superstiție spune că nu este bine să te speli pe față până ce soarele apune.

Distribuie

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.