Fermele în care a existat suspiciunea  de infecție cu  noul coronavirus COVID-19 sunt situate la est de Eindhoven, în Brabantul de Nord, una dintre cele mai grav afectate regiuni din Olanda de epidemie. În acest caz,  unitățile au fost plasate  în carantină de  către autorități după ce mai multe animale au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-VOV2.

Chiar Ministrul olandez al Agriculturii, Carola Schouten a preferat s afaca informația publică.

”Nurcile au prezentat semne de contaminare, precum probleme respiratorii” se arată în documentele făcute publice din partea  Ministerului Agriculturii într-un comunicat.

Cazul este cu atât mai excepțional, cu cât se crede că infecția a fost transmisă dintre om spre animale și nu invers. Asta pentru că s-a descoperit ulterior că o parte dintre angajați erau purtători ai acestui virus.

Potrivit informațiilor furnizate d ecatre Ministerul Agriculturii din Olanda, în mai multe cazuri s-a demonstrat că animale precum nevăstuicile ”sunt receptive la virus”. Totodată autoritățile de acolo au precizat și că „pentru moment nu există nicio dovadă că animalele de companie sau cele din crescătorii joacă vreun rol în propagarea virusului”.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, autoritățile olandeze au luat decizia de a închide și un drum de acces către fermele respective.De asemenea, a fost anunțat pentru întreagă țară că orice urmă de schimbare în comportamentul animalelor să fie raportată în cel mai scurt timp.

Nurcile sunt îngrijite și sacrificate ulterior în crescătorii pentru blană lor care valorează pe piață sume destul de mari.