Dacă avem animale de companie, comportamentul acestora trebuie să fie construit încă de când sunt pui, pentru a le permite să se simtă bine în casă. Iar una dintre cele mai dificile sarcini este să vă lăsați câinele sau pisica să doarmă în patul dumneavoastră.

De aceea, astăzi vă vom spune ce se ascunde în spatele acestei acțiuni și de ce ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a o permite.

Experții spun că, dacă nu vrem ca câinii sau pisicile să doarmă în patul nostru, acest lucru ar trebui insuflat încă de când sunt mici. Dacă le permitem să facă acest lucru, nu va mai fi cale de întoarcere mai târziu. Nu putem să le permitem să doarmă pe salteaua noastră de la o vârstă foarte fragedă și apoi, când cresc, să îi aruncăm afară.

Dormitul cu animalele de companie: Importanța eliminării paraziților

Sursa: Social media

Un punct cheie de care trebuie să se țină cont este sănătatea animalelor de companie și dacă acestea au paraziți. Atât câinii, cât și pisicile pot avea căpușe și purici. Aceștia se vor atașa de saltea sau de așternut. Mai apoi se vor lipi de pielea sau de părul nostru. Prin urmare, este necesar să ducem aceste animale la veterinar în mod regulat. Trebuie făcut acest lucru chiar dacă nu dorm în patul nostru.

Dormitul cu animalele de companie: Stabiliți reguli de comportament pentru animalele de companie

Dacă dorim ca animalele noastre de companie să se comporte bine, trebuie să stabilim reguli pentru a le gestiona comportamentul. De exemplu, dacă câinele sare pe pat și noi i-am interzis, ar trebui să-l lăsăm jos și să-l ducem în patul lui. Iar dacă animalul de companie rămâne la locul lui, este momentul să-l felicităm și să-l recompensăm.

Patul său ar trebui să fie un loc confortabil

Animalele de companie trebuie să doarmă într-un loc confortabil. Dacă vrem să ne asigurăm că se comportă bine și că nu vine în patul nostru, patul lui trebuie să fie perfect. Nu trebuie să fie amplasat în lumina directă a soarelui. Nici în locuri cu curent de aer.