Ai rămas cu kilograme în plus după sărbători? Substantial.ro îți vine în ajutor.

După sărbătorile de iarnă care tocmai s-au încheiat, foarte multe personae au rămas cu un surplus de kilograme de care își doresc să scape imediat. Numai că, procesul nu este atât de simplu pe cât ne-am dori. Alimentația sănătoasă, dar și mișcarea, ar trebui să fie la ordinea zilei.

După Anul Nou, foarte multe persoane au luat cu asalt sălile de sport. Au făcut acest lucru din dorința de a-și reveni la formele de odinioară. Numai că, există și cealaltă extremă, a persoanelor care nu au timpul necesar pentru a face sport.

Prin urmare, singura soluție în acest caz este reprezentată de dietă. Așadar, în acest articol vă vom dezvălui care este dieta ce vă poate ajuta să spuneți „adio” a cinci kilograme în decursul unei singure săptămâni.

Sursa: Social media

Dieta ketogenică este una dintre cele mai recente tendințe în nutriția pentru pierderea în greutate. Este o restricție alimentară aproape totală a carbohidraților. Organismul este hrănit în principal cu grăsimi sănătoase și este încurajată arderea grăsimilor pentru a pierde în greutate într-un timp scurt, combinată cu exerciții fizice.

Un alt avantaj al dietei ketogenice este că ne va permite să evităm boli precum artrita, bronșita sau gastrita. Aceste afecțiuni provin din excesul de zahăr și carbohidrați.

Cum se practică dieta ketogenică?

Dacă sunteți deja convins să puneți în aplicare această dietă aproape fără carbohidrați, veți simți mai multă sațietate, mai puține pofte și mai multă energie. Această dietă este caracterizată de cinci mese cu carne, ouă, legume, produse lactate, pește, nuci și semințe. Alimentele bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado și somonul, sunt, de asemenea, importante.

Distribuția dietei ketogenice ar trebui să fie: 60-75% grăsimi; 25-30% proteine; 5-10% carbohidrați. În acest fel, putem slăbi rapid, respectând această dietă și determinând organismul să își schimbe alimentarea cu combustibil pentru a funcționa aproape în întregime cu grăsimi.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.