Știai care este originea tuturor oamenilor din lume?

Putem susține că Biblia este una dintre cele mai vechi înregistrări fizice ale istoriei. Ea reprezintă crearea lumii și nașterea umanității. Cu toate acestea, când vine vorba de modul în care oamenii s-au înmulțit este în ceață. Textele fac o treabă proastă în a arăta din punct de vedere logic și cronologic cum am ajuns să fim aproape 8 miliarde de oameni din Adam și Eva.

Biblia ne spune că Dumnezeu l-a creat pe primul bărbat pe nume Adam. Apoi dintr-una dintre coastele lui Adam a creat femeia pe nume Eva. Adam și Eva s-au îndrăgostit și au dat naștere celor doi fii ai lor, Cain și Abel. Dacă acesta este cazul, atunci cum au reușit să se reproducă în continuare?

Detaliul pe care nimeni nu l-a știut până acum. Cum s-a înmulțit, de fapt, omenirea - Adam și Eva au avut doar doi băieți, Cain și Abel
Wikimedia Commons

Relevanța față de cronologie

Există multe pasaje în Biblie care susțin că Adam și Eva au avut mai mulți copii, nu doar Cain și Abel. În același timp, există câteva afirmații care îl descriu pe Cain pur și simplu întâlnindu-și soția. Iar acelea nu au o mențiune mai descriptivă a originii ei.

Capitolul cinci din Geneza reprezintă arborele genealogic al lui Adam, unde ni se spune că Adamși Eva au trăit în jur de 800 de ani. Ceea ce înseamnă că primul cuplu primordial a avut timp să dea naștere la mulți alți copii de-a lungul liniei. Un text din Biblie afirmă, de asemenea, că Eva a născut atât fii, cât și fiice, dar foarte pe scurt și menționându-se rar această informație.

Comparând capitolul cinci cu capitolul patru din Geneza, putem vedea că Biblia nu a fost scrisă în ordine cronologică, ci mai mult în ordinea evenimentelor bazate pe importanță. Deoarece în capitolul patru este menționată nunta lui Cain și abia în capitolul cinci sunt menționate fiicele lui Adam și Eva.

Detaliul pe care nimeni nu l-a știut până acum. Cum s-a înmulțit, de fapt, omenirea - Adam și Eva au avut doar doi băieți, Cain și Abel
Pinterest

Cum s-a înmulțit omenirea

Având în vedere că aceștia au fost primii oameni de pe Pământ, singura modalitate de a se reproduce a fost incestul între fiii și fiicele lui Adam și Eva. Deci, este foarte probabil ca soția lui Cain să fie una dintre surorile sale în capitolul patru.

Pe baza acestui fapt, singura ideologie logică este că Adam și Eva nu au avut doar doi fii. Aceștia au avut o mulțime de fii și fiice care s-au căsătorit unul cu altul pentru a se reproduce.

Detaliul pe care nimeni nu l-a știut până acum. Cum s-a înmulțit, de fapt, omenirea - Adam și Eva au avut doar doi băieți, Cain și Abel
Arhivă

Se spune că incestul este împotriva Bibliei și a creștinismului. Dar în acel moment Biblia spune că aceste suflete, ca primele care au primit viață, au fost scuzate. Deoarece nu exista altă cale de a se reproduce.

Pe de altă parte, actul de incest ar putea crea boli ereditare, însă asta ar fi fost imposibil. Adam și Eva au fost creați perfect sănătoși. Astfel pe baza acestor înregistrări istorice, lumea a fost liberă de viruși sau boli până când oamenii au căzut pradă viciilor rele.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!