Spălatul pe dinți este cel mai important lucru din igiena orală. Indiferent de situație, periuța de dinți trebuie să fie nelipsită din viața ta. Fie că ești la serviciu, în vacanță sau acasă, rutina ta zilnică trebuie să includă obligatoriu spălatul pe dinți de 2 ori pe zi, potrivit medicilor specialiști.

Pentru fiecare periaj dentar trebuie să acordăm cel puțin 2 minute dimineața și seara. Acest lucru trebuie învățat și respectat cu mare strictețe încă de la vârste foarte fragede. Astfel, devenind adulți, este mult mai ușor să ne însușim acest obicei.

Te-ai întrebat vreodată la ce folosesc perii colorați de pe periuța de dinți?

Periuța de dinți este lucrul fără de care nu ar trebui să trăim. Fie că este colorată diferit, aceasta are tot timpul acei peri colorați care au un rol foarte important. Ei bine, acei peri se vor decolora în timp, după mai multe utilizări ale periuței. Asta ne indică faptul că periuța a fost folosită destul și că trebuie schimbată. Astfel, după ce ai observat acest lucru, cel mai bine ar fi să cumperi imediat o nouă periuță pentru a evita s-o folosești pe cea uzată. În plus, sfatul stomatologilor este să ții periuța de dinți într-un loc ferit de bacterii și microbi.

Detaliile de care ai nevoie, neapărat, în viața ta! La ce folosesc, de fapt, perii colorații de pe periuța de dinți
pixabay.com

Importanța spălatului pe dinți

De obicei, un lucru important în spălatul pe dinți este ca periuța de dinți să fie adaptată dinților tăi. De exemplu, o periuță cu perii rigizi va duce la sângerarea gingiilor. Medicii stomatologi recomandă o periuță cu duritate de nivel mediu, iar dacă ai afecțiuni gingivale, folosește o periuță cu perii foarte moi pentru a evita agravarea problemelor. Medici recomandă periajul la o oră după ce ai servit masa.

De asemenea, ei spun că cel mai important periaj al zilei este cel de dinainte de culcare, deoarece noaptea bacteriile acumulate în cavitatea bucală afectează starea dinților. Periajul se execută de sus în jos dinspre gingie spre vârful dinților și se ating toate suprafețele dentare.