Sinuciderea a fost mereu un subiect de discuție, cu lungi dezbateri pentru toate religiile. Află de ce oamenii care se sinucid nu au parte de slujba de înmormântare.

Adevărul trist este că ratele de sinucidere au tot crescut în ultimul deceniu. Procentul este unul de aproximativ 30 la sută, femeile și adolescenții fiind deosebit de afectați. Etica morții autoprovocate este un domeniu important de reflecție pentru religiile lumii. 

Multe dintre religiile lumii au condamnat în mod tradițional sinuciderea deoarece, viața umană îi aparține în mod fundamental lui Dumnezeu. Pentru creștini sinuciderea este văzută ca un mare păcat. Oamenii sunt responsabili pentru alegerile pe care le fac. Din această perspectivă, viața îi aparține lui Dumnezeu și nu este a ta.

Detaliile care îți dau fiori. Ce se spune, de fapt, despre oamenii care se sinucid. De ce nu au parte de o înmormântare normală. VIDEO
Pixabay

Care este părerea unui român despre sinucidere

Românii sunt un popor credincios și plin de superstiții. Conform unui tânăr de pe TikTok oamenii care se sinucid au sufletele blestemate de demoni și energii negative. Aceștia nu pot ajunge nici în Rai, nici în Iad, pentru că biserica refuză să le facă slujba de înmormântare. Dacă aruncăm o privire asupra superstițiilor, aflăm că tot ei reprezintă sufletele pierdute care bântuie casele de Halloween sau în noaptea de Sfântul Andrei.

De ce creștinii nu au parte de o înmormântare

Sfântul Augustin din Hipona, un episcop și filosof creștin timpuriu, a scris că „cel care se sinucide comite o omucidere”.  De-a lungul timpului biserica creștină a decis că cei care au murit prin sinucidere ar trebui să nu fie înmormântați creștinește cu slujbă.

Pornind de la această interdicție, popoarele au pornit mai multe mituri despre sinucidere. Unul dintre ele ar fi cel despre care se discută și în cadrul platformei TikTok în România. S-ar părea că pedeapsa oamenilor care își provoacă singuri decesul este blocajul între lumi. Sufletul lor nu își va găsi niciodată liniștea.

Detaliile care îți dau fiori. Ce se spune, de fapt, despre oamenii care se sinucid. De ce nu au parte de o înmormântare normală. VIDEO
Pixabay

Poetul italian Dante Aligheri, în „Infernul”are o altă perspectivă. Acesta a extrapolat din credințele tradiționale catolice și i-a plasat pe cei care au comis păcatul sinuciderii la al șaptelea nivel al iadului. Acolo, păcătoșii ar lua formă de copaci care sângerează dureros atunci când sunt tăiați.

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!