Descoperire șocantă făcut de un grup de arheologi. Un număr de 500 de trupuri decapitate din timpul Revoluției franceze, ascunse în pereții unei clădiri din Paris. Această descoperire este cât se poate de stranie. Rămășițele aparțin unor „ghilotinați” celebrii. Aceștia fiind unele din cele mai mari figuri ale istoriei francezilor. Printre aceste trupuri se regăsesc rămășițele unor personalități precum Maximilien Robespierre. Se crede că aici se află și trupul neînsuflețit al arhitectului regimului Terorii. Chiar și cel al autorului francez și feminist Olympe de Gouge. Inițial s-a crezut că acestea au fost duse, în urma ghilotinării, în catacombele Parisului.

Descoperire șocantă: 500 de trupuri decapitate din timpul Revoluției franceze

După mai multe cercetări îndelungate, arheologii, au anunțat că oasele pe care le-au descoperit în pereții Sainte-Chapelle Expiatoire din arondismentul 8 din Paris, de lângă stația de metrou Grand Boulevards au o altă poveste, potrivit cu publicația Le Parisien. Se pare că această capelă a fost ridicată din ordinul dat de regele Louis XVIII , scopul ei fiind celebrarea memoriei fratelui său, regele Louis XVI, dar și a Mariei Antoaneta. Ambii ghilotinați în incinta Place de la Concorde în anul 1793. Această descoperire uluitoare a fost făcută după ce administratorul capelei a observat ceva bizar. A pornit o investigație după ce a putut vedea o serie de denivelări suspecte în pereții dintre coloanele capelei.

Pentru a putea obține date cât mai exacte despre aceste fenomen straniu descoperit, autoritățile pariziene au solicitat ajutor de specialitate. Astfel, a fost chemat arheologului și omului de știință în domeniul criminalisticii, Philippe Charlier. Ajuns la fața locului a inserat un aparat în pereții capelei. Ca mai apoi să detecteze prezența unor oase umane.

„Capela conține patru osuare făcute din cutii de lemn, cel mai probabil acoperite cu piele, pline cu oase umane (…) Până acum, capela a servit ca monument în memoria familiei regale, dar acum am descoperit că este de fapt o necropolă din timpul Revoluției franceze”, a precizat fascinat de Charlier Stoutz în raportul său din 2018.