Chiar dacă ai împodobit bradul, nu este târziu să mai completezi cu câteva decorațiuni.
Împodobitul bradului de Crăciun este treabă serioasă în prag de sărbători. Miliarde de oameni de pe glob respectă această tradiție și recunosc că nu este deloc ușor să-l faci să arate bine. În fiecare an, apar alte trenduri care dictează împodobirea bradului, însă dacă mergi pe varianta clasică, trebuie să știi că anumite ornamente sunt obligatorii.
Bradul de Crăciun este unul dintre elementele din casele românilor care nu lipsește. Unii fură startul și încep să-l împodobească încă de la finalul lunii noiembrie. Alții, un pic mai răbdători, stau până de Moș Nicolae pentru a atârna podoabele în el. Sunt familii care, an de an, optează pentru decorațiuni diferite. Fie pentru că cele vechi nu mai sunt pe placul lor, fie pentru că vor să fie în pas cu moda.
Indiferent dacă anul acesta ai optat pentru un brad natural sau unul artificial, un lucru este cert. Există câteva decorațiuni pe care bunicii le considerau obligatorii pentru a aduce noroc în casă. Iar dacă ești o persoană superstițioasă, atunci ai face bine să ții cont de ele.

Bradul de Crăciun poate aduce noroc
De exemplu, pe vremuri, din vârful bradului nu lipseau steaua, dar și îngerașii. Acestea fac echipă bună cu instalația, care semnifică stelele de pe cer, iar steau din vârf este considerată reprezentanta pentru Steaua din Betleem.
Îngerii nu sunt nici ei aleși la întâmplare. Aceștia stau la loc de cinste, cât mai sus, lângă stea. Iar asta pentru că Arhanghelul Gabriel i-a dat vestea fecioarei Maria ca va deveni mamă. Apoi, un alt înger a mers către Iosif și l-a anunțat că va tatăl lui Iisus pe pâmânt.
Este recomandat ca bradul tău să aibă măcar câteva figurine cu îngeri. Orice reprezentare a lor este acceptată, chiar dacă sunt pictați pe globuri sau alte decorațiuni. Mai mult, se spune că este foarte bine pentru noroc, liniște și echilibru ca în casa ta să fie mereu îngeri, sub forma unor diverse figurine.