Hans-Georg Maassen este un om politic german care a deținut funcții importante în domeniul securității și informațiilor. Chiar dacă nu mai este la fel de activ în domeniul politic, a rămas o figură politică și controversată în Germania, datorită opinilor sale conservatoare privind securitatea și imigrația, precum și datorită rolului său în dezbaterile publice despre aceste subiecte.

Hans-Georg Maassen a lucrat în cadrul BfV timp de mulți ani, ocupând funcții importante în cadrul acestui serviciu de informații interne. A deținut poziția de șef al BfV din 2012 până în 2018. În această calitate, s-a concentrat asupra monitorizării și contracarării amenințărilor la adresa securității interne a Germaniei, inclusiv supravegherea organizațiilor extremiste și a grupurilor teroriste.

Maassen a devenit cunoscut la nivel internațional în 2018, când a fost eliberat din funcția de șef al BfV din cauza unor controverse legate de comentariile sale cu privire la evenimentele din Chemnitz, Germania, unde au avut loc proteste și violențe legate de imigrație. Maassen a fost criticat pentru afirmațiile sale care păreau să minimalizeze incidentele și să critice mass-media.

Declarațiile halucinante ale unui fost șef Serviciilor Secrete Germane. „Se dorește înlocuirea populației albe europene” AP News

După demiterea sa din funcția de șef al BfV, Maansen fost numit consilier în Ministerul de Interne din Germania

„Mă enervează că foarte mulți oameni nu vor vadă contextul, cu toate că pasajele pe care le-am publicat nici nu au fost atât de lungi. M-am referit la afirmații de pe Twitter ale domnului Axel Steier, el este un așa-zis salvator maritim și nu un oarecare, ci o persoană foarte cunoscută, iar dânsul și-a permis să spună pe Twitter că „pâinile albe” (iar acestea sunt, din punctul lui de vedere, oamenii albi și, în special, nemții) vor dispărea în 50, 100 de ani.

Aceasta este evoluția, el este responsabil pentru dezomogenizarea oamenilor, așa cum o numește el, iar migrația către Germania trebuie să contribuie la dezomogenizare. Migrația către Germania este organizată de figuri autoritare ale scenei de migrație, care nu au ca scop salvarea oamenilor.”

@adestefyowy♬ sunet original – OVI…💗..🇹🇩