Această femeie a supraviețuit Holocaustului însă trauma i-a rămas bine întipărită în inimă și în minte

Lily Ebert este una dintre puținele victime care au reușit să scape cu viață de la Auschwitz. Cu toate acestea, femeia poartă povara apăsătoare a ororilor trăite și văzute cu proprii ochi.

Cine este Lily Ebert

Supraviețuitoarea Holocaustului Lily Ebert este o unguroaică stabilită acum la Londra. Femeia are peste 98 de ani și a reușit să izbutească prin viață deși regimul hitlerist avea alt plan cu parcursul ei.

Lily a trăit durerea pe propria piele în cadrul lagărelor de exterminare și a văzut un ocean de durere la un loc. A mărturisit cu lacrimi că nu credea că va scăpa vreodată din ghearele naziștilor.

Unguroaica Lily Ebert susține că deși au trecut decenii de la încheierea genocidului de la Auchwitz, amintirile sunt atât de prezente în memoria ei. Astfel, aceasta a mărturisit că un lucru o urmărește permanent de atunci.

Lily a dezvăluit că nu va putea niciodată uita mirosul din lagărele de exterminare.

Supraviețuitoarea se referă la mirosul de carne arsă emanat din hornurile crematoriului uman. Mai exact, victimele gazate, printre care bărbați, femei și copii erau ulterior arse pentru ca trupurile lor să fie complet distruse.

Atât timp cât o să mai fiu în viață nu o să uit mirosul teribil de la Auschwitz… mirosul care venea de la crematoriu. Pentru că era un miros de carne umană arsă, un miros al vieților evreilor.”a explicat aceasta.

Lilly a reușit să scape din iadul Holocaustului însă de atunci nu a făcut decât să își aștearnă pe hârtie trăirile. Cărțile ei sunt citite in întreaga lume, fiind pline de mărturii tulburătoare despre Auschwitz.

Autoarea avea doar 14 ani când a fost deportată. Tot atunci a fost separată și de familia ei. Lilly a rămas cu o singură amintire vie a mamei ei, un pandantiv pe care îl păstrează cu sfințenie.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.