Lovitură dată de Netflix pentru toți abonații din Rusia.

O nouă lovitură primită de ruși. Netflix a decis suspendarea serviciilor în semn de protest față de declanșarea invaziei Ucrainei. 

Netflix și-a suspendat serviciile pentru Rusia în semn de protest față de invazia Ucrainei de către această țară, a anunțat Variety.

Sursa: Social Media

La începutul săptămânii, serviciul de streaming a făcut anunțul că va întrerupe toate proiectele și achizițiile viitoare pentru Rusia. Așadar, Netflix a decis să se alăture unei liste tot mai mari de companii. Companii care au tăiat legăturile cu această țară. Netflix avea în desfășurare patru filme originale rusești.  Inclusiv un thriller polițist în regia lui Dasha Zhuk, care era în curs de filmare și care a fost întrerupt.

Adio, Netflix pentru abonații din Rusia

Netflix a făcut un pas înainte, închizându-și complet serviciul pentru Rusia.

„Având în vedere circumstanțele de pe teren, am decis să suspendăm serviciul în Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Netflix.

Lider la nivel mondial, cu peste 221,8 milioane de abonați plătitori la sfârșitul anului 2021, platforma de streaming Netflix este un jucător mic în Rusia, unde are mai puțin de un milion de abonați, conform datelor oferite de Wall Streeat Journal.

Netflix se alătură astfel numeroaselor companii străine care și-au anunțat suspendarea activităților temporar sau retragerea lor totală din Rusia.

Săptămâna trecută, Netflix a informat că nu va respecta noua lege a audiovizualului din Rusia. Această lege obligă să includă aproape 20 de canale publice pentru a putea opera în această țară.

Legislația a cărei intrare în vigoare era prevăzută pe data de 1 martie, obligă Netflix-ul și alte servicii audiovizuale să emită conținuturi ale unor medii afiliate Kremlinului precum Perviy Kanal (Canal 1), canalul de divertisment NTV, sau Postul Bisericii Ortodoxe.

Serviciul de streaming Netfix

Netflix este o companie americană, cu sediul central în Los Gatos. A fost fondată în anul 1997 de către Reed Hastings și Marc Randolph. Venitul primar al companiei se bazează pe abonamentele de streaming video, oferind o bibliotecă de filme și programe de televiziune, inclusiv cele produse în cadrul companiei.

Netflix este lider mondial, cu peste 221,8 milioane de abonați la sfârșitul anului 2021.

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.