Egiptenii au creat o mulțime de lucruri care sunt utile și în zilele noastre.

Egiptul Antic este un mister pentru cei mai mulți dintre noi. Cu toții am auzit de civilizația aceasta care a făcut multe invenții și construcții care au rămas până în zilele noastre. Printre acestea se numără piramidele care sunt considerate minuni ale lumii. Egiptenii au creat mai multe lucruri pe care le folosim și astăzi și sunt foarte utile.

1. Machiajul

Cercetătorii consideră că egiptenii au inventat machiajul ochilor în jurul anului anului 3000 î.Hr. Stilul nu s-a schimbat, iar machiajul ochilor s-a adaptat trecerii timpului, iar în prezent fiind foarte popular. Aceștia credeau că machiajul le protejează ochii de diferite boli sau chiar de razele soarelui.

Femeile își doreau să arate clasa socială din care fac parte și se machiau conform tradițiilor. Cleopatra, cea care a condus Egiptul punea mare preț pe acest aspect. Produsele pe care le foloseau erau dăunătoare în timp, fiind un amestec de minereuri de plumb. Culoare verde se obținea din malachit, un pigment din cupru.

Arhivă

2. Pasta de dinți

Arheologii specializați pe Egiptul Antic au descoperit bețe în mormintele decedaților. Acestea indică faptul că aveau nevoie pentru curățarea dinților în viața de apoi. Egiptenii și babilonienii au ajuns cunoscuți pentru inventarea periuței de dinți, bineînțeles că nu în forma pe care o știm noi în prezent. Cercetătorii au descoperit că vechile civilizații foloseau și pasta de dinți care era un amestec din pulbere de copite de bou, coji de ouă sau cenușă.

3. Calendarul

Locuitorii Egiptului Antic au fost primii care au pus bazele unui calendar. Aceștia își doreau să afle perioada din an în care sunt inundațiile din cauza Nilului și astfel, să protejeze recoltele. Calendarul era legat de agricultură și a fost împărțit în trei anotimpuri. Fiecare anotimp avea patru luni de câte 30 de zile, iar anul avea 360 de zile. Cum în prezent, exista cinci sau șase zile în plus, egiptenii le adăugau și pe acestea între sezonul recoltei și cel al inundațiilor. În aceste zile se organizau ceremonii religioase sau festivaluri.

4. Plugul

Arheologii au descoperit mai multe dovezi care arată că egiptenii și sumerienii au folosit în jurul anului 4.000 î. Hr. plugul în agricultură. Picturile descoperite arată grupuri de bărbați care trag un plug pe câmp. Folosirea acestora s-a adaptat vremurilor, iar în anul 2000 î.Hr. egiptenii le-au atașat boilor.

Arhivă

5. Tunderea părului și bărbieritul

Din cauza căldurii locurilor, egiptenii au găsit modalitatea de a se tunde și a se bărbieri. Bărbații își îndepărtau părul de pe corp, iar preoții o făceau mai des. Aceștia au inventat diferite unelte pentru bărbierit și tuns, iar meseria de frizer a apărut pentru prima dată la ei. Părul care se tundea era folosit pentru perucile aristocraților.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.