Pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol, trebuie să speli carnea cu oțet.

Pentru a mânca sănătos, este important să preparați bine carnea. De exemplu, puiul este o sursă excelentă de proteine și nutrienți și are un conținut scăzut de grăsimi nesănătoase. Cu toate acestea, consumul de pui nu este suficient pentru o dietă sănătoasă.

De asemenea, este important să o preparați într-un mod care să limiteze dezvoltarea substanțelor nocive sau a bacteriilor. Prin utilizarea unor metode de preparare adecvate, vă puteți asigura că mâncați într-un mod sănătos.

De ce ar trebui să spăl carnea cu oțet înainte de a o găti?

Experții recomandă spălarea cărnii cu oțet, nu cu apă. Deoarece bacteriile care cauzează probleme digestive pot supraviețui pe suprafața cărnii, nu este suficient să spălați carnea cu apă, deoarece bacteriile se pot răspândi foarte ușor.

Sursa: Social media

Spălarea cărnii cu oțet este recomandată din mai multe motive:

Oțetul este acid și poate ucide bacteriile de pe suprafața cărnii. Spălându-l cu oțet, puteți reduce riscul de contaminare cu bacterii precum salmonella și E. coli.
Oțetul poate ajuta, de asemenea, la eliminarea impurităților din carne, cum ar fi murdăria și reziduurile de pesticide.
Oțetul poate ajuta la înmuierea cărnii și o face mai fragedă. Acest lucru este util mai ales pentru carnea care este puțin prea uscată sau dură.

Cum se curăță carnea cu oțet?

Într-un castron, amestecați apă caldă cu o lingură de oțet alb pentru fiecare cană de apă.
Se pune carnea în castron și se lasă să se înmoaie timp de aproximativ 15 minute.
Scoateți carnea din castron și clătiți-o cu apă rece pentru a îndepărta orice reziduu de oțet.

Uscați carnea cu prosoape de hârtie înainte de a o pregăti pentru gătit

Este important de reținut că oțetul nu va distruge toți germenii de pe carne și nu trebuie folosit ca dezinfectant. Se recomandă ca carnea să fie gătită la o temperatură suficient de ridicată pentru a distruge orice germeni prezenți.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.