Află de ce trebuie să repornești routerul WiFi în fiecare săptămână.

Dacă ai acasă un router WI-FI, se poate întâmpla ca, conexiunea, să fie lentă fără motiv și fără ca tu să știi. Probabil că utilizați WI-FI pentru a vă conecta la internet smartphone-ul, televizorul sau computerul.

CITEȘTE ȘI – Ai o conexiune lentă la internet? Datorită acestor trucuri, wifi-ul tău va merge mult mai repede

Atunci când aveți o problemă de conexiune, reporniți dispozitivul. De exemplu, dacă întâmpinați probleme la conectarea la computer sau smartphone, îl veți reporni.

Cât de des să reporniți routerul Wi-Fi?

Sursa: Social media

Este important să reporniți routerul Wi-Fi o dată pe săptămână, deoarece funcționează ca un computer. Dispozitivele conectate la rețeaua  dvs. Wi-Fi își vor îmbunătăți astfel performanța de transmisie. Cu toate acestea, nu există un moment stabilit pentru a reporni routerul Wi-Fi și pentru a avea o  conexiune bună la internet.

În mod ideal, ar trebui să fie repornit cel puțin o dată pe săptămână, deși unii recomandă o repornire o dată pe lună. Producătorii recomandă să reporniți routerul Wi-Fi o dată la două luni.

Chiar dacă nu există un timp stabilit pentru a-l reporni, este necesar să o faci din când în când și poți chiar să o faci în mod repetat, deoarece nu există consecințe negative ale efectuării acestei acțiuni. Prin urmare, puteți face acest lucru de câte ori doriți, dacă întâmpinați dificultăți  de conectare la internet cu unul dintre dispozitivele dumneavoastră.

Aveți grijă să nu confundați repornirea cu resetarea! Repornind routerul, veți păstra datele stocate în interiorul routerului, cum ar fi parola sau numele. Doar conexiunea la internet va fi întreruptă pentru câteva minute, precum și toate descărcările dvs.

Pentru a reporni corect routerul pe care îl aveți, urmați instrucțiunile producătorului, astfel încât acesta să funcționeze corect după repornire. Nu inițiați o resetare, deoarece riscați să pierdeți și să ștergeți toate datele stocate în memoria routerului.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.