Acesta este motivul pentru care trebuie să pui un bol de apă pe calorifer.

Pentru a vă menține casa caldă, este necesar să folosiți calorifere pentru a distribui aerul cald în toată casa. Cu toate acestea, odată cu schimbarea temperaturilor, poate fi uneori dificil să aveți un nivel corect de umiditate în casă.

Aerul din interior care este prea uscat poate provoca alergii, dureri de cap și iritații ale ochilor. Pentru a evita acest lucru, iată ce trebuie să faceți atunci când porniți caloriferele. Dacă caloriferul dumneavoastră usucă aerul, există o modalitate simplă și eficientă de a remedia acest lucru. Iată cum.

De ce ai nevoie de un umidificator (sau un vas) lângă calorifer?

Sursa: Social media

Pe măsură ce temperaturile scad în lunile de iarnă, majoritatea gospodăriilor vor fi nevoite să pornească caloriferele pentru a încălzi încăperile din casele lor. În mod ideal, temperatura ar trebui să fie între 19 și 21 de grade celsius.

Cu toate acestea, pe măsură ce vă încălzesc casa, vor avea tendința de a usca încăperile din casă. Acest lucru ar putea avea consecințe asupra sănătății dumneavoastră, provocând, de exemplu, probleme respiratorii.

De asemenea, lipsa de umiditate din apartament vă poate usca pielea și vă poate irita ochii și gâtul. Pentru ca aerul din casă să fie mai puțin uscat și pentru a crește nivelul de umiditate, este o idee bună să folosiți un umidificator sau un bol deasupra caloriferului. De asemenea, puteți adăuga uleiuri esențiale (pin, eucalipt sau lămâie) pentru a combate afecțiunile de iarnă. Ca un bonus, un parfum dulce vă va parfuma casa!

Faceți ca aerul din casă să fie mai puțin uscat atunci când folosiți un calorifer

Lipsa de umiditate vă poate afecta sănătatea, creșterea plantelor, dar și suprafețele din lemn, prin uscarea lor. Prin urmare, umidificatorul este ideal pentru interioarele care devin uscate din cauza utilizării caloriferelor.

Așadar, nu ar strica să pui chiar acum un vas pe calorifer!

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.