Tu știai că dacă nu plângi în ziua nunții tale, ai putea să ai parte numai de ghinion? Iată toate superstițiile care spun că plânsul este necesar în ziua în care te măriți

Atunci când vorbim de nunți, vorbim clar și despre tradiții. Încă de pe vremea strămoșilor, se spune că atunci când mireasa nu plânge în ziua nunții, ar avea toată viața ghinion. Tu ce crezi, mit sau realitate? Ei bine, rămâi aici să vezi și explicația. 

Motivul pentru care mireasa trebuie să plângă în ziua nunții

Se spune că mireasa trebuie să plângă neapărat, mai ales când o piaptănă. Dacă, din întâmplare nu îi curg lacrimi, atunci vine o babă sau o nevastă cu o ceapă zdrobită și i-o dă pe la ochi, astfel încât să mai plângă puțin, să nu stea cu ochii uscați. Cu cât mireasa va vărsa mai multe lacrimi, cu atât vacile vor da mai mult lapte. Plânsul miresei, este, așadar obligatoriu. Oare câte mirese din zilele noastre au mai plâns la nunta lor?

 

@maidemult.ro Plânsul miresei #superstiti #vorbedinpopor #mirese #umor #nunti #credințelepoporuluiromân #maidemult #dinpopor #folclor #romania #fyp #fy ♬ sunet original – Mai Demult

Alte superstiții legate de nuntă

  1. În cazul în care nunta se joacă în luna mai, tinerii căsătoriți vor fi chinuiți toată viața.
  2. Orice cunoștință sau rudă căsătorită poate pregăti patul pentru prima noapte. Pentru a face acest lucru, ea trebuie să pună perne pentru a se atinge cu lenjeria. Astfel, se spune că în viața de cuplu nu vor exista niciodată infidelități.
  3. Prietenii tinerilor trebuie să fie necăsătoriți, astfel se spune că vor aduce nenorociri și ghinion în familia mirilor.
  4. În timp ce merg, mirii trebuie să elibereze mai mulți porumbei albi pe cer. Dacă vor face acest lucru, se spune că vor avea curând un copil, iar norocul le va sta în prag pentru tot restul vieții.
  5. Înainte de a intra în locuință, după nuntă trebuie să puneți un lacăt deschis pe podea. Se spune că vor rămâne împreună pentru toată viața după ce vor închide lacătul, iar infidelitatea nu-li va face niciodată loc între cei doi.
  6. Rugăciunea este foarte importantă în ziua nunții, altfel un blestem se va abate asupra tinerilor căsătoriți.
Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.