Iată de ce este bine să pui acetonă în rezervorul combustibilului.

În calitate de șofer, este necesar să vă mențineți mașina în stare de funcționare fără probleme, iar acest lucru include întreținerea diferitelor piese care compun vehiculul dumneavoastră. Unul dintre ele este rezervorul de combustibil.

Dacă nu știți, trebuie să știți că puteți întreține și curăța rezervorul de combustibil al vehiculului dumneavoastră cu un singur produs: acetona.

Cum se curăță rezervorul de combustibil al mașinii cu acetonă?

Orice mașină utilizată zilnic nu este imună la probleme mecanice sau defecțiuni. Este o situație îngrijorătoare, care îi nemulțumește pe șoferi, în condițiile în care prețul carburanților este în continuă creștere. Dar aceasta nu este singura problemă pe care șoferii o pot întâmpina cu rezervoarele de combustibil.

Neglijența sau chiar lipsa de întreținere a rezervorului de combustibil poate duce la probleme cu motorul mașinii dumneavoastră. Într-adevăr, pe măsură ce combustibilul îmbătrânește, încurajează crearea de depozite solide care pot bloca rezervorul.

Sursa: Social media

Acest lucru poate duce la înfundarea țevilor și la blocarea filtrelor, a pompei și a duzei. Ca urmare, motorul autovehiculului dvs. va fi mai puțin eficient, provocând unele deteriorări ale injectoarelor. Cu acetonă, puteți curăța eficient rezervorul vehiculului dumneavoastră.

Curățarea rezervorului de combustibil al mașinii cu acetonă

Înainte de a vă gândi să curățați rezervorul de combustibil al mașinii dumneavoastră, trebuie să fiți echipat corespunzător. În acest caz, veți avea nevoie de următoarele elemente: echipament de protecție (mănuși și ochelari); jacks; șurubelniță; clește; aparat de curățare de înaltă presiune; furtun de aspirare; un agent de degresare, în acest caz acetonă; un recipient pentru a păstra combustibilul. Puteți trece apoi la curățarea rezervorului mașinii în aer liber, deoarece vaporii pot fi periculoși, cu condiția să respectați acești pași:

Pentru început, ridicați mașina cu ajutorul unuia sau mai multor cricuri instalate la punctele de ridicare. Scoateți rezervorul de combustibil slăbind curelele și șuruburile care îl fixează de vehicul, păstrând o anumită distanță din motive de siguranță. Goliți rezervorul cu ajutorul furtunului de aspirare sau prin răsturnarea rezervorului cu capul în jos, astfel încât combustibilul să se scurgă în recipientul prevăzut;

Lăsați rezervorul să se usuce complet. Degresați rezervorul cu acetonă pentru a îndepărta toate reziduurile și depunerile din interior și îndepărtați-le cu o cârpă. În cele din urmă, curățați rezervorul cu un aparat de spălat cu presiune pentru a îndepărta orice reziduuri sau incrustații rămase.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.