Luni, 19 septembrie 2022, a avut loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și a Irlandei de Nord. Funeraliile au fost, așa cum era de așteptat, extrem de emoționante. Iată cum a fost îmbrăcat unul dintre strănepoții Reginei.  

Ieri au avut loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Au participat peste 500 de lideri mondiali, dar și membri ai Familiei Regale. Toată lumea a fost îmbrăcată în negru, cu excepția micului prinț, George, fiul prințului William și a prințesei Catherine.  

Prințul George a fost singurul care nu a fost îmbrăcat în negru la înmormântarea bunicii sale. În vârstă de 9 ani, micuțul a purtat un costum bleumarin. Pe de altă parte, sora acestuia, prințesa Charlotte, a purtat o ținută neagră, simplă, la care i s-a adăugat o broșă cu diamant.  

De ce a purtat prințul George ținută bleumarin

Se pare că și culoarea bleumarin este acceptată la funeralii, motiv pentru care prințul George nu a încălcat nicio regulă.   

Micul prinț George este în prezent al doilea în succesiunea la tron, după tatăl său, William. Sora acestuia, Charlotte, este a treia în ordinea succesiunii la tron.  

CITEȘTE ȘI: Charles al III-lea, mesaj special pentru regina Elisabeta a II-a. Ce scrie pe biletul pus pe sicriul suveranei

Marea Britanie și-a luat rămas bun de la Regina Elisabeta  

Pe data de 19 septembrie 2022, Marea Britanie și-a îngropat Regina. A fost un eveniment extrem de emoționant, la care au participat sute de oameni importanți ai lumii. Familia Regală  a urmat îndeaproape sicriul reginei Elisabeta a II-a. Regele Charles al III-lea a mers în fruntea cortegiului funerar care a adus-o pe regină la Westminster Abbey. Alături de el au stat ceilalți trei copii ai Elisabetei: Anne, Andrew și Edward. Ei au fost urmați de prinții William și Harry.  

În timpul procesiunilor, regele Charles al III-lea a respectat o tradiție veche și a lăsat un bilet pe sicriu suveranei. „Cu dragoste și devotament, Charles R”, este mesajul ce se afla scris. Acest gest este unul cu tradiție în casa regală. La înmormântarea lui Philip, Elisabeta a lăsat un bilet pe care scria „Cu dragoste”. De asemenea, pe sicriul Prințesei Diana a fost lăsat un bilet de către William și Harry pe care scria doar: „Mummy”.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.