Regele Charles al III-lea a respectat o tradiție veche și a lăsat un bilet pe sicriu suveranei.

Astăzi, 19 septembrie, la 11 zile de la deces, are loc înmormântarea reginei Elisabeta a II-a. Procesul funerar a început la ora locală 10.44 și se va termina la ora 19:30, cu ceremonia de înmormântare de la Capela St. George. Alături de sicriul suverani au stat astăzi toți membrii familiei regale, iar Charles al III-lea a lăsat un mesaj pentru regină. Ce scrie pe biletul pe care l-a pus pe sicriul suveranei?

Pentru ziua de astăzi, familia regală a făcut front comun și a urmat îndeaproape sicriul reginei Elisabeta a II-a. Regele Charles al III-lea a mers în fruntea cortegiului funerar care a adus-o pe regină la Westminster Abbey. Alături de el au stat ceilalți trei copii ai Elisabetei: Anne, Andrew și Edward. Ei au fost urmați de prinții William și Harry.

În timpul procesiunilor, regele Charles al III-lea a respectat o tradiție veche și a lăsat un bilet pe sicriu suveranei. „Cu dragoste și devotament, Charles R”, este mesajul ce se afla scris. Acest gest este unul cu tradiție în casa regală. La înmormântarea lui Philip, Elisabeta a lăsat un bilet pe care scria „Cu dragoste”. De asemenea, pe sicriul Prințesei Diana a fost lăsat un bilet de către William și Harry pe care scria doar: „Mummy”.

Charles al III-lea, mesaj special pentru regina Elisabeta a II-a. Ce scrie pe biletul pus pe sicriul suveranei
Social media

Regina Elisabeta a II-a condusă pe ultimul drum

Astăzi, în cadrul unei ceremonii ample regina Elisabeta a II-a este condusă pe ultimul drum. Procesele funerare au început la ora locală 10:44 și se vor desfășura pe parcursul întregii zile. În final, regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată la ora locală 19:30 (21:30 ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, a anunţat Palatul Buckingham.

Această ceremonie o să fie una privată, la care vor participa doar regele şi membrii familiei regale. Înmormântarea o să fie oficiată de Decanul de Windsor, iar în capelă nu se va permite accesul fotografilor sau al camerelor de luat vederi.  Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată alături de ducele de Edinburgh în Capela Memorială a regelui George al VI-lea, o anexă a Capelei St. George.

Regina Elisabeta își va dormi somnul de veci alături de mama și tatăl ei. Tot aici se află și cenușa prințesei Margaret, sora reginei, decedată la data de 9 februarie 2002. De asemenea, sicriul în care se află trupul neînsuflețit al Prințului Philip a fost mutat în locul de veci al Reginei Elisabeta a II-a.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.