Îți folosești prosopul de baie pentru a-ți șterge fața? Vă puteți gândi la modalități alternative de a vă usca pielea, în afară de un prosop?

S-ar putea să vă gândiți că scaunul de toaletă este cel mai încărcat loc cu germeni din casa ta, dar nu este. De fapt, prosoapele tale sunt cele care conțin cele mai multe bacterii. Astfel dacă le folosești pentru a-ți șterge fața, s-ar putea să-ți faci un deserviciu pielii. Deși uscarea feței cu un prosop pare a fi cel mai logic lucru de făcut, în realitate, poate face mai mult rău decât bine.

O să vă gândiți serios să renunțați la prosoape după ce am făcut această cercetare. Și dacă vă întrebați ce să folosiți în locul prosopului, nu uitați să verificați bonusul pe care vi l-am pregătit la sfârșitul articolului.

1. Îți poate da acnee

De ce nu este bine să te ștergi pe față cu prosopul. Tenul tău îți va mulțumi mai târziu!
Pixabay

Ștergerea feței cu același prosop pe care îl folosiți pentru a vă usca corpul ar putea dăuna pielii mai mult decât credeți. Prosoapele sunt capcane grozave pentru bacterii pentru că de obicei le depozităm în baie. Aici aerul este umed și creează mediul perfect pentru creșterea bacteriilor.

Când frecați prosopul pe față, mutați toate aceste bacterii direct pe piele. Ceea ce poate duce în cele din urmă la erupții și pori înfundați. Chiar dacă folosiți un prosop separat pentru față decât cel pe care îl folosiți pentru a vă usca corpul, probabil că nu îl spălați zilnic. Astfel, bacteriile nedorite pot totuși să ajungă la piele.

2. Pielea ta poate îmbătrâni mai repede

De ce nu este bine să te ștergi pe față cu prosopul. Tenul tău îți va mulțumi mai târziu!
Pixabay

Prosoapele de baie din țesătură sunt prea aspre pe față, iar utilizarea lor poate crea mici lacrimi în piele, făcând-o vulnerabilă la infecții și riduri. Cu cât spălați mai mult prosoapele, cu atât țesătura devine mai fragilă, iar frecarea pe care o creează acţionează ca un exfoliant care poate fi prea mult pentru pielea dumneavoastră.

3. Îți poate face pielea grasă

De ce nu este bine să te ștergi pe față cu prosopul. Tenul tău îți va mulțumi mai târziu!
Pixabay

Poate suna contradictoriu, dar uscarea pielii o poate face mai grasă. Deoarece prosoapele aspre pot îndepărta uleiurile naturale de care pielea ta are nevoie pentru a rămâne sănătoasă. Glandele sebacee de sub suprafața pielii vor trebui să producă mai mult ulei pentru a echilibra uscăciunea, ceea ce va duce la o piele prea grasă.

4. Bonus: Cum să-ți usuci fața fără un prosop

De ce nu este bine să te ștergi pe față cu prosopul. Tenul tău îți va mulțumi mai târziu!
Pinterest

În loc să vă uscați fața cu un prosop, lăsați aerul să-și facă treaba. Uscarea cu aer este mai igienică și mai blândă pentru pielea ta. Deși necesită mai mult timp decât ștergerea feței cu un prosop, pielea ta îți va mulțumi pentru asta.

  • Spălați-vă fața ca de obicei.
  • Lăsați pielea să se usuce în mod natural.
  • Aplicați crema hidratantă preferată.
Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!