Nu de mult timp, autoritățile au ridicat restricțiile pandemice. Astfel, numeroase cupluri își fac planuri de nuntă. Totuși, aceștia trebuie să știe că nu este bine să faci acest eveniment în luna mai. Iată ce spun preoții despre asta.

Recent, autoritățile au ridicat restricțiile pandemice. În aceată perioadă, foarte multe cupluri se grăbesc pentru a face pasul cel mare și anume nunta. Totuși, tinerele cupluri trebuie să știe că nu este bine să organizezi acest eveniment în luna mai. Sunt foarte puțini cei care știu cu adevărat motivul.

social media

De ce nu este bine să faci nunta în mai

Se spune că trebuie să acorzi o atenție sporită atunci când alegi data nunții. Fiecare dată, lună și zi are propria ei semnificație, mai ales când vine vorba de luna mai. De câțiva ani, circulă superstiții cum că cei care fac nunta în luna mai, nu vor avea parte deloc de fericire și vor ajunge direct la divorț.

Așadar, un preot a abordat acest subiect și a mărturisit că acest mit este chiar unul adevărat. Acesta a spus că, atunci când vine vorba de nunți, sunt date care trebuiesc evitate în totalitate, mai ales în perioada postului.

„Există o părere foarte răspândită după care în luna mai nu este bine să se facă nunți, cununii sau căsătorii, înțelegând prin aceasta și căsătoria civilă și slujba religioasă. Despre aceste căsătorii se spune că nu durează, „nu țin”, se desfac sau se destramă. Totuși, din punct de vedere teologic sau bisericesc (canonic) nu există niciun fel de referire la asemenea subiect.

Conform poruncii a noua a Bisericii, există zile precise în care nu se fac nunți în timpul unui an bisericesc. Aceste zile sunt legate de perioade importante ale anului bisericesc, care se refera fie la zile de post, fie la marile praznice impărătești.”,a precizat Pr. prof. dr. Nicolae Necula.

De asemenea, nu doar în România sunt aceste superstiții legate de luna mai. Francezii și englezii au aceeași părere despre această lună, care se spune că aduce numai ghinion.