Blestemul aruncat asupra cuiva este unul dintre cele mai mari păcate. Nu este doar o vorbă aruncată în vânt. Așadar, gândește-te de două ori înainte de a recurge la acest gest!

Potrivit anumitor dicționare explicative, cuvântul „blestem” se traduce prin invocarea urgiei divinității asupra cuiva. Biserica recunoaște blestemul ca fiind o cerere adresată lui Iisus sau diavolului.

Blestemul este unul dintre cele mai mari păcate, fiind o abatere foarte gravă de la legile creștinești. Totuși, există mai multe tipuri de blesteme. Una din ele este „anatema”, care este utilizată de reprezantanții Bisericii. Ea reprezintă excluderea și pieirea eternă.

O altă formă puternică de blestem este „defixio”. Este o tăbliță de plumb pe care sunt inscripționate mesaje negative, iar apoi sunt îngropate.

social media

Ai grijă ce scoți pe gură!

Oricât de nervos ai fi pe cineva, sau oricât rău ți-a provocat acea persoană, nu o blestema! Blestemele pot avea consecințe grave. Pentru ca cineva care a fost blestemat să poată duce o viață normală în continuare, acesta trebuie să meargă să se spovedească și să i se citească rugăciuni de dezlegare.

Blestemele care cad asupra copiilor aduc viață grea, boală și suferințe. Așadar, gândește-te de două ori înainte de a scoate ceva pe gură, deoarece blestemele distrug destine. „Pravila” este o carte ce nu ar trebui să lipsească deloc din casa unui bun creștin. Aceasta conține rugăciuni puternice, ce sunt menite să ne ferească de rele. Stropirea cu agheasmă a locuinței și sfeștaniile periodice sunt de mare ajutor.

Mai mult decât atât, în folclor există plante magice cu efect protector puternic împotriva deochiului și a blestemelor. Aceste plante sunt iarba neagră, sanișoara sau vâscul.

Așadar, înainte de a spulbera destinul cuiva, doar pentru simplul fapt că ți-a făcut un necaz sau te-a enervat prea tare, gândește-te de două ori înainte de a recurge la metoda blestemului!