Numeroase persoane aleg să își pregătească locuințele pentru sărbători înainte cu mult timp

Crăciunul este cu siguranță unul dintre cele mai așteptate momente de peste an.Nu doar copiii și adulții sunt de fiecare dată fascinați de magia aceste sărbători. În ultimii ani însă a devenit o adevărată modă împodobirea locuinței sau chiar a magazinelor cu mult timp înaintea Crăciunului.

Iată câteva motive pertinente care să te determine să renunți la acest obicei:

Nu te mai bucuri de sărbătoare în adevăratul sens

Numeroase persoane împodopesc bradul sau decorează casa din Noiembrie.  Dacă faci acest lucru, cu siguranță în preajma Crăciunului nu vei mai avea motiv de bucurie. Împodobirea bradului era odinioară momentul în care întreaga familie era unită.

Decorarea casei și împodobirea bradului erau realizate strict în Ajunul Crăciunului. Copiii și adulții deopotrivă se bucurau din plin de un astfel de moment. Astfel, odată gata împodobit, bradul devenea un adevărat simbol al casei. În noaptea următoare sub el erau așezate darurile.

Te vei plictisi de decorul de sărbătoare

Dacă alegi să împodobești bradul de acum, până de Crăciun te vei plictisi de decorul respectiv. Vreme de aproape 40 de zile, casa ta ar îmbrăca haina de sărbătoare deși aceasta are loc abia la final de Decembrie.

Încalci învățăturile bisericești

Bradul este asociat în tradiția creștină cu pomul vieții. Împodobirea lui semnifică valorile pe care fiecare casă,familie, creștin le poartă. În biserică, bradul este împodobit doar în Ajunul Crăciunului.

De altfel, ce poate fi mai frumos decât să asculți colindele pe fundal chiar înainte de Nașterea Domnului și să împodobești bradul? Momentele sunt cu adevărat de păstrat în cutia cu amintiri a familiei.

Dacă alegi un brad natural, acesta se va deteriora după o perioadă îndelungată

Dacă optezi pentru un brad natural, acesta nu va rezista atâtea săptămâni. Acele bradului se vor usca și se vor desprinde rând pe rând. Astfel, te-ai putea trezi în Ajunul Crăciunului cu această imagine deplorabilă, un brad uscat.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.