Acestea au fost gândite inițial pentru bărbați

„Bărbații adevărați poartă fuste”, potrivit unui tweet postat de Jared Leto în 2010.

De atunci, actorul a apărut de mai multe ori în rochii sau fuste. Inclusiv la evenimentele de pe covorul roșu. Multe alte celebrități îi calcă pe urme. Dar în ultimii ani, purtarea unei rochii a devenit mai populară și în rândul populației masculine.

Bărbații au purtat adesea fuste de-a lungul istoriei

Pixabay

Articolele vestimentare asemănătoare fustei și rochiei au fost adesea preferate de bărbați de-a lungul istoriei, uneori asociate cu ciorapi. Chiar și armura soldaților romani semăna cu o fustă mini modernă, făcându-le mai ușor să mărșăluiască fără a se supraîncălzi. În Evul Mediu, bărbații purtau tunici, iar mai târziu, în perioada Renașterii, își îmbrăcau fuste deturnate.

În secolele următoare, interesul bărbaților pentru fuste și rochii a scăzut și au început să prefere pantalonii. Dar articolele vestimentare asemănătoare fustei. Cum ar fi kilt-ul și fustanella, au continuat să facă parte din ținutele culturale în unele țări.

În 1985, Jean Paul Gaultier și-a proiectat prima fustă pentru bărbați. Iar unele celebrități masculine precum David Beckham și Axl Rose au început să poarte fuste mai des. În 1999, Brad Pitt a fost fotografiat de Mark Seliger pentru Rolling Stone purtând mai multe rochii, coliere și cercei cu cerc în fotografii.

În zilele noastre, din ce în ce mai mulți oameni cred că hainele nu au gen

Mulți designeri au început să încorporeze fuste și rochii în colecțiile lor de îmbrăcăminte pentru bărbați, folosind adesea culori mai neutre precum negru, maro, gri sau alb și croi mai simple. În 2022, tot mai mulți oameni cred că orice fel de articol vestimentar poate fi purtat de oricine, indiferent de sex. De asemenea, devine din ce în ce mai acceptabil ca bărbații să-și descopere și să experimenteze laturile lor feminine, indiferent dacă asta înseamnă să poarte machiaj, tocuri înalte sau rochii.

Nu doar celebritățile și designerii de modă încep să îmbrățișeze rochia masculină. Ci și recent, oamenii obișnuiți au început să le poarte. Acest lucru a dus la o mai mare reprezentare și o creștere a vânzărilor, de exemplu, fustele lui Thom Brown pentru bărbați au fost unul dintre cele mai căutate articole din 2021. Și în urmă cu câțiva ani, Mark Bryan, un inginer și tată din Germania, a devenit viral pentru postarea sa. ținute zilnice cu fuste și tocuri.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.