Descoperă de ce trebuie să pui orezul la congelator.

Este foarte probabil să găsești insecte în bucătărie, în special gărgărițe, care reușesc să se strecoare în sertarele și dulapurile din cămară. Aceste insecte pot depune ouă în fiecare zi, astfel încât problema poate persista o perioadă de timp.

Ca orice alt dăunător, gărgărițele reprezintă o amenințare pentru siguranța și bunăstarea familiei dumneavoastră, iar eliminarea lor este o prioritate. Iată un sfat genial și eficient pentru a scăpa de această problemă comună.

Cum să scapi de gărgărițele de orez din cămară?

Gărgărițele de orez sau de făină au tendința de a apărea în cămară. Aceștia au o culoare roșiatică mată, pot zbura și preferă climatele calde, în timp ce gărgărițele de cereale au o culoare roșiatică palidă.

Pentru a preveni apariția acestor insecte, dulapurile din bucătărie și din cămară trebuie curățate periodic, deoarece acestea pot depune mai multe ouă pe zi.

Sursa: Social media

Dacă vă confruntați deja cu această problemă și nu știți cum să scăpați de ele, iată o soluție rapidă. Aceste insecte nu sunt periculoase pentru oameni, dar prezența lor poate atrage alți dăunători, așa că trebuie eradicate.

Există pe piață unele soluții pe care le puteți cumpăra pentru a rezolva problema, dar este mai bine să folosiți cele mai naturale remedii. Gărgărițele se hrănesc cu făină, orez, cereale și paste făinoase.

De cele mai multe ori, aceste mici insecte apar într-un mediu umed, cum ar fi dulapul de lângă chiuvetă. Cu toate acestea, există acest truc pentru a scăpa de ele.

Tot ce trebuie să faceți este să puneți pungile de orez sau orice alt ambalaj alimentar în congelator timp de cel puțin 3 zile imediat după ce ați adus cumpărăturile de la supermarket. Frigul distruge ouăle, larvele și orice alți dăunători. Apoi curățați dulapul, înainte de a depozita în el orez, făină și cereale din congelator.

De asemenea, puteți păstra în dulap frunze de dafin, căței de usturoi, cuișoare, piper negru și rozmarin. Acestea sunt repelenți naturali care sperie gărgărițele cu mirosul lor puternic.

Cum să scapi de molii în cămară?

Dacă vă confruntați cu problema moliilor din bucătărie, iată cum puteți scăpa de ele:

Scoateți totul din dulapul în care depozitați produsele și borcanele cu diverse preparate sau conserve.
Balamalele, mânerele ușilor și întreaga cămară ar trebui curățate des, în toate colțurile unde s-ar putea ascunde insectele.
Produsele trebuie depozitate cât mai departe posibil de zonele umede.
Alimentele din cămară trebuie depozitate în recipiente de sticlă sau metal.
Păstrați pachete mici de condimente în congelator sau în frigider dacă vă este frică de ele.
Sertarele care conțin condimente și produse care sunt depozitate pentru perioade mai lungi de timp trebuie, de asemenea, să fie foarte bine curățate.
Puneți cutii de chibrituri în dulap, acestea conțin sulf și vor ține moliile la distanță.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.