Iată de ce NU trebuie să-ți uzi periuța de dinți înainte de a te spăla.

Umezești periuța de dinți înainte de a te spăla? În mod ciudat, am avut întotdeauna obiceiul de a face acest lucru în mod mecanic, fără să știm de ce. Ei bine, nu numai că nu este necesar, dar poate duce și la probleme. Pentru a vă păstra sănătatea orală, experții recomandă interzicerea acestui gest. Vă explicăm de ce în acest articol.

După cum știm cu toții, pentru a menține o bună igienă dentară, este important să vă spălați pe dinți zilnic, și chiar de mai multe ori pe zi. Cu toate acestea, aproape toți avem prostul obicei de a ne clăti periuțele, atât înainte, cât și după aplicarea pastei de dinți. Cu timpul, o facem chiar și fără să ne gândim.

Sursa: Social media

Credem cu tărie că acest lucru este esențial pentru a umezi periuța, astfel încât pasta să facă mai bine spumă, dar și pentru a „curăța” periile prăfuite și a ne proteja astfel gura de microbii din mediul înconjurător. Cu toate acestea, după cum explică stomatologii, aceasta este o credință falsă. Și, după cum știm cu toții, ideile preconcepute sunt greu de pus la punct.

Adevărul este că, umezind periuța de dinți, nu facem decât să reducem eficiența curățării, deoarece pasta de dinți poate deveni mai diluată și nu la fel de eficientă. Experții insistă asupra faptului că accentul ar trebui să fie pus pe periajul corect, nu pe periuța de dinți în sine.

Perii de pe perie sunt prea tari? În acest caz, o puteți trece sub apă doar pentru o secundă. Iar data viitoare, asigurați-vă că ați cumpărat un model cu peri moi. Dar nu uitați că, clătirea periuței înainte de a aplica pasta de dinți nu va face decât să crească nivelul de umiditate, ceea ce va duce la un exces de spumă și va reduce eficiența pastei. Prea multă spumă nu este bună pentru spălatul pe dinți!

În schimb, ceea ce ar trebui să faceți, și ceea ce va fi mult mai eficient, este să vă clătiți gura înainte de periaj. În acest fel, îndepărtați reziduurile de mâncare din ziua precedentă dintre dinți. De asemenea, neutralizați aciditatea unora dintre alimentele pe care le consumați.

Cum te speli corect pe dinți?

Pentru o igienă dentară corectă, medicii dentiști recomandă să vă spălați pe dinți de două sau trei ori pe zi. Dar nu exagerați: nu vă gândiți să vă periați mai mult decât atât, pentru că vă puteți deteriora gingiile și smalțul dentar. Important este să petreceți cât mai puțin timp posibil. Ar trebui să petreceți 30 de secunde în fiecare cadran, pentru un total de două minute: stânga jos, dreapta jos, stânga sus și dreapta sus. Dacă doriți, puteți folosi un cronometru pentru a vă ajuta să vă controlați periajul.

Pentru a îndepărta eficient tartrul, asigurați-vă că țineți periuța corect. Acesta trebuie să fie ținut la un unghi de 45 de grade față de gingii. Deoarece tartrul se acumulează dincolo de suprafața dintelui, nu ezitați să vă completați periajul cu ață dentară.

Este un instrument inofensiv care este 100% recomandat pentru curățarea zilnică a dinților. Funcționează prin direcționarea unui jet de apă sub presiune către gingii, care îndepărtează resturile alimentare și placa bacteriană. Avantajul este că ajunge în zone greu accesibile cu o perie.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.