Cartoful este un aliment esențial în bucătărie. Este hrănitor, sățios, și versatil, putând fi integrat în nenumărate rețete.

În plus, există multe trucuri pe care le poți aplica pentru a obține rezultate mai bune atunci când prepari rețete de cartofi.

Care este trucul pentru a-ți fierbe cartofii corect?

Oțetul este un produs ce nu poate lipsi din dulapul nostru. Este grozav pentru curățarea ecologică și eficientă, precum și pentru remedii de frumusețe și unele rețete, dar încă nu știi ce poate face pentru cartofii tăi.

Când cartofii au un conținut mai mare de amidon, sunt ideali (datorită texturii lor făinoase) pentru a face un piure delicios. Pe de altă parte, cartofii mai tari  sunt ideali pentru a face cartofi prăjiți.

Tot ce trebuie să faceți este să  vă fierbeți cartofii  timp de 30 de minute și să adăugați sare și puțin oțet după 15 minute de gătit.

Sursa: Social media

Oțetul va ajuta cartofii să formeze o crustă subțire la exterior, așa că, crusta îi va ajută să-și mențină formă în tigaie.

Indiferent ce tip de oțet folosești, va funcționa! Amintiți-vă să nu adăugați prea mult pentru a nu da cartofilor un gust amar. O linguriță pentru 4 sau 5 cartofi este suficientă. pH-ul oțetului previne descompunerea pectinei de cartofi.

Puteți folosi și suc de lămâie în loc de oțet. Datorită acestei metode, gustul cartofilor va fi mai intens. E o chestiune de gust. Merită încercat, deoarece cartofii cu  suc de lămâie  sunt o combinație foarte bună.

Sfaturi pentru a vă găti cartofii:

  • Alegeți cartofi de dimensiuni egale, astfel încât să se gătească uniform.
  • Gătiti cartofii in coajă, acest lucru va da mai multa savoare preparatului.
  • Curăță cartofii când sunt încă fierbinți, pentru asta poți folosi un cuțit mic.
  • Cartofii fierți au un indice glicemic ridicat, așa că trebuie consumați cu moderație.
  • Păstrați întotdeauna cartofii la întuneric, deoarece conținutul de solanină crește atunci când sunt expuși la lumină. Nu puneți doar cartofii curățați și tăiați la frigider, deoarece se poate forma solanină și pe exterior, puneți-i într-un bol răcit cu puțin oțet. Apoi puteți mânca cartofii până la 24 de ore.

Prin urmare, oțetul este un atu excelent pentru a vă găti cartofii și pentru a obține un gust mai bun atunci când vă pregătiți rețetele.