Untul 100% natural este un aliment care nu poate fi înlocuit cu ușurință. Alimentul provenit de la vaci, are o consistență bogată de acizi grași și omega 3 și 6. Acestea contribuie la arderea grădinilor și la reducerea colesterolului.

Reclamă

Dacă adaugi unt în cafea vei asigura, potrivit specialiștilor, un aport de grăsimi sănătoase pentru organism. Acestea sprijină producția de celule la nivel hormonal.

Butiratul, acidul gras cu lanţ scurt care mai demult era considerat a fi nociv pentru organism, s-a dovedit a fi de fapt eficient în prevenirea bolilor neurodegenerative şi a bolilor de inima, în accelerarea metabolismului şi creşterea consumului energetic în organism, demonstrând, totodată, şi proprietăţi anti-inflamatoare.

Reclamă

Untul ajută la arderea grăsimilor.
Untul consumat dimineața în cafea ajută la arderea unui număr mare de calorii pe întreg parcursul zilei.

Acidul linoleic conjugat conţinut de untul de vaci păşunate reduce ţesutul adipos în special în rândul persoanelor supraponderale.

Untul crește energia în organism.
Cafeaua cu unt devine de fapt un energizant, stimulând permanent funcția cognitivă.

Acest tip de cafea, care conţine grăsimi mai sănătoase chiar şi decât uleiul de cocos, încurajează corpul să producă cetone, care iau naştere atunci când energia calorică derivă nu din carbohidraţi, ci din grăsimi.

De asemenea, cu două linguri de unt în cafeaua de dimineață, înlocuiești întreg micul dejun.