A ajuns să fie unul dintre cele mai importante ingrediente din orice casă. Fie că este folosit pentru prepararea anumitor deserturi sau dezinfectarea diverselor obiecte, bicarbonatul de sodiu are o întrebuințare extrem de importantă. Probabil nu te-ai fi gândit la asta, însă bicarbonatul de sodiu împiedică incendiile provocate de uleiul sau grăsimea din bucătărie. 

Exact, ai auzit bine. Pe cât de plăcut și relaxant poate fi gătitul, pe atât de riscant poate fi. Ori de câte ori folosim aragazul și uleiul încins, suntem expuși la un risc major. Uleiul sau grăsimea pot provoca apariția focului, lucru deloc plăcut. Cu ajutorul acestui ingredient însă, poți preveni un pericol major.

Bicarbonatul de sodiu împiedică apariția focului

pixabay

Ceea ce nu mulți știu este că bicarbonatul de sodiu este folosit în spuma mai multor tipuri de extinctoare. Joacă un rol important, datorită proprietăților sale.

În cazul unui foc produs de grăsime sau ulei, bicarbonatul de sodiu îl oprește. El reacționează cu căldura. Produce dioxid de carbon care intră în contact cu flăcările și le înăbușă.

Din acest motiv este extrem de important să ținem lângă aragaz mai multe recipiente pline cu bicarbonat de sodiu.

pixabay

Bicarbonatul de sodiu, cel mai bun pentru curățarea cuptorului

Acest electrocasnic este cel mai greu de curățat și dă multe bătăi de cap. Din fericire, dacă ne ajutăm de bicarbonatul de sodiu, putem scăpa foarte rapid de mizeria din cuptor. Așa vor fi eliminate și mirosurile neplăcute, acumulate de-a lungul timpului.

pixabay

Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu 2-3 linguri de apă. Amestecă-le până se formează o pastă.

Golește cuptorul complet și aplică și freacă paste pe toate suprafețele din interiorul cuptorului. Folosește o pereche de măuși. Este recomandat ca preț de cel puțin 12 ore să treacă până să folosești din nou cuptorul.