Puține lucruri îi deranjează pe viitorii părinți mai mult decât să aleagă doar numele potrivit pentru copilul lor.

Iar al doilea nume nu face excepție. Trebuie să aibă atât grație, cât și bucurie de a trăi și să dea tonul pentru o viață întreagă de repetare pe formulare oficiale. Dar la ce e bun un nume de mijloc?

Tradiția modernă de a introduce un nume de mijloc (sau două) în numele unui copil a început cel mai probabil în Evul Mediu. Când părinții le-au dat bebelușilor un prenume personalizat și un nume de sfânt pentru un nume de mijloc. Urmat de un nume de familie.

Pe la mijlocul anilor 1800, acest obicei european a început să intre în Statele Unite, adus de imigranți și a început să capete o nouă semnificație. Numele de mijloc inspirate de sfinți erau uneori înlocuite cu nume de mijloc non-religioase, cum ar fi numele de fată maternă. Iar până la începutul războiului civil în 1861, numele de mijloc erau date doar la discreția părinților. Orice nume pe placul lor era un joc corect.  Și erau adesea de natură aspirațională, cu două sau trei nume de mijloc date. La urma urmei, un nume fictiv precum Peter Aurelius Oliver Smith are ceva mai multă greutate decât simplul Pete Smith, nu-i așa?

Cum a început

De ce avem un nume de mijloc? Există o explicație pentru oamenii cu două prenume
Pixabay

Ideea unui al doilea nume a luat loc în S.U.A. Iar la apariția Primului Război Mondial în 1914, formularele oficiale de înrolare au devenit primele documente guvernamentale care solicită prenumele solicitanților.

Numele de mijloc au fost atât de mult o normă, încât atunci când computerele au devenit utilizate în mod obișnuit pentru documentele cetățenilor americani. Acestea au fost programate să recunoască trei nume. Nu două. Sau patru. Doar trei. Dacă nu a fost introdus un nume de mijloc, programul ar insera automat NMI. Care era o abreviere militară pentru „fără inițială de mijloc”.

Și pentru cei fără al doilea nume, darămite o inițială? Invenția este cheia succesului. Pentru Joanne Kathleen Rowling, mai cunoscută ca J.K. Rowling, autor al seriei Harry Potter, al doilea nume „Kathleen” este un aspect fictiv. Care apare ca prin magie.