Blugii sunt cele mai cumpărate și purtate piese de vestimentație, din garderoba oamenilor. Sunt destul de comozi șu ușor de asortat oricărei ținute, dar și foarte lejeri. Tocmai din aceste motive sunt ușor de purtat.

Deși mereu i-am observat, ne-am întrebat și care este scopul capselor din colțul buzunarelor de la blugi. Se pare că nu sunt doar de design, ci scopul lor este acela de a susține durabilitatea buzunarelor.

Motivul pentru care producătorii au pus la buzunarele blugilor acei mici butoni

Producătorii au recurs la această întrebuințare, cu scopul de a rezista buzunarele blugilor. Făcute pentru depozitarea diverselor obiecte, acele capse care vin în forme și culori diferite, au scopul de a susține greutatea care este depozitată în buzunare.

pixabay

Istoria de peste 500 de ani a blugilor

Piese de vestimentație croite din denim – un material extrem de rezistent, blugii au o istorie de peste 500 de ani. Au făcut furori în vremea anilor 1960. Pe atunci, foarte puține erau persoanele care își permiteau să cumpere o pereche de Jeans. Vedetele din acea vreme deveniseră fani, încât purtau destul de des haine din denim.

În Italia, la Geneva, a luat naștere istoria lor. Termenul este „blue-jeans”, care vine de la sintagma franceză „bleu de Genes”. În traducere, înseamnă „albastru de Genova”, mai exact, un material din bumbac și lână. Din acest motiv sunt și extrem de rezistenți și greu de murdărit. După ce au fost inventați blugii, de-a lungul anilor au început să fie tot mai cumpărați, în funcție de persoanele care își permiteau din punct de vedere financiar. Această piesă vestimentară a cunsocut mai multe etape. În timp, au fost inventate mai multe ținute din amterial denim. De la pantaloni cu talie înaltă, jackete de blugi și fuste. În ziua de astăzi, sunt cei mai uzuali și preferați atât de tineri, cât și de persoanele adulte.