Iată de ce ar trebui să aveți rezervorul cel puțin pe jumătate plin în timpul iernii.

Pentru a vă bucura pe deplin de siguranța, confortul la volan și performanțele mașinii dumneavoastră, este important să o pregătiți corespunzător pentru condițiile meteorologice viitoare. Acest lucru înseamnă anticiparea celor mai mici griji pentru a asigura un condus sigur pe timp de iarnă.

Pentru a vă oferi cele mai bune șanse de succes, vehiculul dumneavoastră trebuie să fie în stare bună și bine întreținut. Luați doar câteva măsuri simple pentru a vă reduce la minimum expunerea la lovituri și accidente. Iată câteva sfaturi de urmat.

Înlocuiți anvelopele

Sursa: Social media

Mulți șoferi nu-și dau seama, dar există anvelope de vară și de iarnă cu caracteristici foarte diferite și adaptate în special la anotimp. Anvelopele de iarnă își păstrează elasticitatea în timpul sezonului de iarnă și sunt potrivite atât pentru suprafețe uscate, cât și pentru cele umede, în timp ce anvelopele de vară se întăresc la frig, mărind astfel considerabil distanța de frânare.

Asigurați-vă că verificați presiunea din pneuri la fiecare săptămână sau două. Rețineți că anvelopele se uzează mai mult la temperaturi foarte scăzute, deoarece conducerea în astfel de condiții (ploaie, îngheț, zăpadă) deteriorează mai repede anvelopa.

Verificați toate aceste părți ale vehiculului dumneavoastră

La începutul sezonului rece, trebuie efectuată o revizie generală. Toate lichidele din mașină trebuie completate sau înlocuite, dacă este necesar. Uleiul de motor își pierde proprietățile în decurs de un an din cauza schimbărilor de temperatură, chiar dacă au fost parcurși doar câțiva kilometri. În mod ideal, pentru a evita costurile viitoare, ar trebui să se folosească un nou ulei.

De asemenea, antigelul trebuie înlocuit la fiecare 2-3 ani, deoarece punctul de îngheț scade în timp. Așa că nu vă treziți într-o dimineață și să vă găsiți motorul înghețat! De asemenea, nu uitați să verificați lichidul de frână cu un tester. În cazul în care este contaminat, acesta trebuie înlocuit. În cele din urmă, un lichid de parbriz bun și ștergătoare de parbriz eficiente vor asigura o vizibilitate bună, indiferent de condițiile meteorologice.

 Păstrați întotdeauna o jumătate de rezervor de combustibil
Iarna, experții recomandă ca rezervorul mașinii să fie întotdeauna pe jumătate plin, pentru ca pompa să fie răcită corespunzător de combustibil. O cantitate prea mică de benzină sau motorină poate face ca pompa să scârțâie sau să se defecteze. În plus, prin reducerea volumului de aer din rezervor, împiedicați transformarea umidității în îngheț.

Verificați cu atenție bateria

Din cauza temperaturilor scăzute, pornirea motorului exercită o presiune mai mare asupra bateriei mașinii. Acest lucru înseamnă că bateria se poate descărca în mod neașteptat. Prin urmare, este necesar să verificați capacitatea de încărcare a bateriei în timpul întreținerii. Bateriile auto au o durată de viață de aproximativ cinci ani: dacă bateria dvs. este mai veche, ar trebui să o înlocuiți pentru a evita defecțiunile din timpul iernii. Nu uitați că iarna înseamnă o încărcare suplimentară a bateriilor, așa că asigurați-vă că toți consumatorii electrici sunt deconectați înainte de a porni motorul.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.